NOVOSTI

Veliki subotnji štrajk u Italiji i mnogo otkazanih letova

Putnici koji danas lete prema, unutar i iz Italije mogli bi se susresti s velikim poremećajima u zračnom prometu uslijed štrajka aerodromskog osoblja diljem Italije. Prema dostupnim informacijama sve usluge prihvata i otpreme prtljage te check-in usluge neće se obavljati između 10:00 i 18:00 sati.

<strong>Veliki subotnji štrajk u Italiji i mnogo otkazanih letova</strong>

Kako javljaju brojni talijanski mediji, uključujući i Wanted in Rome, osmosatni štrajk znak je protesta aerodromskog osoblja diljem zemlje zbog neuspješnih pokušaja za postizanjem dogovora oko novih uvjeta.

Uz aerodromsko osoblje, u štrajku bi trebala biti i kontrola zračne plovidbe, ali i tijekom određenih dijelova dana štrajk će se poklopiti sa štrajkom Malta Air pilota koji će u štrajku između 12:00 i 16:00 sati.

Štrajk u Italiji poklopio se s već ranije najavljenim štrajkom Ryanair pilota, koji će svoj utjecaj imati i na linije prema i iz Italije, ali i štrajkom Vueling pilota i kabinskog osoblja koji neće raditi od 10:00 do 18:00 sati.

ITA Airways je već otkazala preko 130 domaćih i međunarodnih linija, ali su i najavili kako će gotovo 40% putnika pogođenih štrajkom biti u mogućnosti letjeti prema svojim destinacijama već isti dan zahvaljujući alternativnim opcijama.

Uz ITA Airways koja je najavila poremećaje u najavljenom redu letenja, isto su napravili i Ryanair, EasyJet i Jet2.

Što se tiče linija između Hrvatske i Italije, sukladno dostupnim informacijama otkazani su sljedeći letovi:

  • Ryanair na liniji Zadar – Torino – Zadar
  • EasyJet na liniji Napulj – Dubrovnik – Napulj
  • Vueling na liniji Rim – Split – Rim

U odnosu na druge linije prema i iz Italije prema dostupnim informacijama mogu se očekivati kašnjenja i eventualne odgode.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar