SAS

SAS
Odredišta
Odredišta SAS-a u Hrvatskoj:
  • Pula (sezonski),
  • Zadar (sezonski),
  • Split (sezonski),
  • Dubrovnik (sezonski).
Flota
SAS na linijama prema hrvatskim zračnim lukama koristi sljedeće tipove zrakoplova:
  • CRJ900 (kapaciteta 90 putnika),
  • Embraer E195 (kapaciteta 114 putnika),
  • Airbus A319 (kapaciteta 150 putnika),
  • Airbus A320 (kapaciteta 168 putnika),
  • Airbus A321 (kapaciteta 200 putnika).
Kontakt
SAS nema predstavništvo u Hrvatskoj no moguće je dobiti kontakt centar na broj +4687973010. Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 09 do 17 sati, a vikendom od 09 do 18 sati

Većinu stvari moguće je obaviti uređivanjem vlastite rezervacije, poput kupovine dodatne prtljage, promjene datuma putovanja i sl.

Prijava na let
Online prijava na let na većini letova Scandiavian Airlinesa dostupna je od 30 sati do sat vremena prije planiranog polaska zrakoplova. Prilikom online check-ina možete odabrati i sjedalo, te preuzeti boarding pass na svoj mobilni uređaj.

Prijava na let moguća je i u zračnoj luci a šalteri se otvaraju dva sata prije te se zatvaraju 40 minuta prije polijetanja zrakoplova.

Prtljaga

Ručna prtljaga:

Svi putnici imaju pravo na jedan manji komad ručne prtljage dimenzija do 40x30x15cm koji moraju stati ispod sjedala ispred vas.

Sve ostale tarife (osim Go Light) uključuju i veći komad ručne prtljage dimnezija do 55x40x23cm koji morate smjestiti u spremnike iznad vas. Maksimalna dozvoljena težina prtljage ne smije prijeći više od 8 kilograma.

Predana prtljaga:

Samo SAS go Light tarifa ne uključuje predanu prtljagu, dok sve ostale u ekonomskoj klasi omogućuju jedan predani kofer težine do 23kg.

Maksimalna veličina predanog kofera ne smije biti veća od 158cm (zbroj dimenzija). Ako je vaša prtljaga teži od 23 do 32 kg ili prelazi dozvoljenu veličinu, prijevoznik će vam naplatiti dodatni trošak.

Za prtljagu težine od 23 do 28kg SAS naplaćuje od 35 do 55 eura, a za prtljagu težine od 28 do 32 kg između 60 i 110 eura.

Djeca bez pratnje
Djeca između 5 i 11 godina starosti moraju koristiti uslugu pratnjekod SAS-a kako bi mogla putovati sama. Cijena ove usluge iznosi između 30 do 50 eura za letove unutar Europe.

Ovu je uslugu potrebno zatražiti i platiti prije početka putovanja, najjedostavnije putem chata na službenoj web stranici ili poziv na navedeni broj u kontakt centar aviokompanije.

Životinje

Životinje u putničkoj kabini:

SAS prihvaća kućne ljubimce u putničku kabinu. Dimenzije transportera ne smiju biti veće od 40x25x23cm te zajedno s životinjom ne smije biti teži od 8 kilograma.

Zahtjev za prijevozom mora biti zatražen minimalno 24 sata prije početka putovanja. Prijevoz životinje u putničkoj kabini u jednom smjeru iznosi između 55 i 100 eura, ovisno o liniji.

Životinje u prtljažniku zrakoplova:

Životinje većih dimenzija ili težine veće od 8kg moraju se prevesti u prtljažniku zrakoplova. Maksimalne dimnezije transportera ovise o tipu zrakoplova pa ćete prvo morati provjeriti tip zrakoplova na liniji kojom putujete.

Maksimalna težina transportera s kućnim ljubimcem ne smije preći 150 kg. Cijena prijevoza u prtljažniku zrakoplova se kreće od 90 di 270 eura, ovisno o liniji.