British Airways

British Airways
Odredišta
Letovi British Airwaysa prema Hrvatskoj:
  • Zagreb (cijelogodišnja),
  • Pula (sezonski),
  • Split (sezonski),
  • Dubrovnik (sezonski).
Flota
British Airways u floti ima razne tipove uskotrupnih i širokotrupnih zrakoplova, no prema hrvatskim zračnim lukama koristi sljedeće tipove zrakoplova:
  • Airbus A319 (kapaciteta 144 putnika),
  • Airbus A320 (kapaciteta 180 putnika),
  • Airbus A321 (kapaciteta 220 putnika).
Kontakt
Telefonska centrala (kupnja karte, promjene datuma putovanja, otkazivanja, upgrade i sl. upiti) na broj +44 (0)203 250 0145.

Internetska prodaja dostupna je uvijek putem službene stranice www.britishairways.com

Prijava na let
Online check-in (prijavu na let) možete obaviti na sljedećem LINKU
Online check-in dostupan je 24 sata prije planiranog polaska zrakoplova.

Check-in je moguć i preko BA aplikacije, a u zračnoj luci prijavu je moguće napraviti na šalteru i kioscima. Važno je za znati da se check-in u zračnim lukama za letove British Airwaysa zatvara 45 minuta prije planiranog polijetanja zrakoplova.

Prtljaga

Ručna prtljaga:

Osnovna karta u ekonomskoj klasi ne sadrži predanu prtljagu, već samo ručnu koja može biti maksimalnih dimenzija 56x45x25cm. British također dozvoljava unošenje još jednog manjeg komada prtljage, poput ruksaka, torbe za laptop, ženske torbice i sl.

Predana prtljaga:

U slučaju da ste kupili kartu koja uključuje predanu prtljagu, maksimalne dimenzije predane prtljage ne smiju prelaziti 90x75x43cm i težinu od 23 kg. Također, uvijek možete dokupiti dodatan komad prtljage koji će, ako to učinite online, koštati 45 eura. Svakako preporučamo online kupovinu jer trošak predane prtljage u zračnoj luci košta značajno više, čak 85 eura.

Djeca bez pratnje
Da bi osoba samostalno putovala na nekom od letova British Airwaysa, mora imati navršenih 14 godina.

Svi mladi putnici ispod 16 godina koji putuju sami moraju imati ispunjen ovaj obrazac, a uslugu treba rezervirati na broj 0040 37 378 8314.

Životinje
Sve životinje na letovima British Airwaysa prevoze se u prtljažniku zrakoplova. U kabini je dozvoljen prijevoz jedino životinje koje služe kao emocionalna potpora putnicima i za što putnik ima odgovarajuću dokumentaciju.

British Airways ima suradnju sa PetAir UK koji za avioprijevoznika obavlja cijeli proces prijevoza životinja. Sve detalje možete pronaći na njihovoj službenoj web stranici.