Brussels Airlines

Brussels Airlines
Odredišta
Odredišta Brussels Airlinesa u Hrvatskoj:
  • Split (sezonski),
  • Dubrovnik (sezonski).
Flota
Brussels Airlines prema hrvatskim zračnim lukama koristi sljedeće tipove zrakoplova:
  • Airbus A320 (kapaciteta 180 putnika),
  • Airbus A319 (kapaciteta 141 putnika),
Kontakt
Brussels Airlines nema ured u Hrvatskoj, a kontakt je moguće ostvariti na broj +3227232362. Korisnički centar dostupan je 24/7 na engleskom jeziku.

Internetska prodaja dostupna je uvijek putem službene stranice.

Prijava na let
Prijava na let u zračnoj luci na letove Brussels Airlinesa dozvoljena je do 40 minuta prije planiranog polijetanja zrakoplova.

Kao i drugi avioprijevoznici, Brussels nudi mogućnost prijave na let online ili na kiosku u zračnoj luci. Online prijava na let dostupna je od 24 do 1 sat prije planiranog polijetanja zrakoplova te je tada moguće odabrati i sjedalo u putničkoj kabini.

Prtljaga

Ručna prtljaga:

Brussels u ekonomskoj klasi u osnovnoj tarifi dozvoljava jedan komad ručne prtljage težine do 8 kg te maksimalnih dimenzija 55x40x23cm. Dodatno je moguće uzeti i manji ruksak, torbu za laptop i sl.

Predana prtljaga:

Ako ste kupili kartu Brusselsa koja uključuje jedan komad predane prtljage onda isti ne smije preći 23 kg i zbroj dimenzija ne smije biti veći od 158 cm. Ako vam je kofer teži od 23 kg dodatno ćete platiti između 20 i 65 eura, ovisno o tome nadoplatite li tu uslugu online ili u zračnoj luci.

Djeca bez pratnje
Djeca između 5 i 11 godina moraju koristiti uslugu pratnje. Cijena usluge iznosi 85 eura u jednom smjeru na međunarodnim letovima unutar Europe. U zračnu je luku potrebno donijeti i tri primjerka obrasca kojeg je moguće naći na samoj web stranici kompanije.
 
Životinje

Životinje u kabini:

Brussels dozvoljava prijevoz kućnih ljubimaca u putničkoj kabini zrakoplova ako transporter nije teži od 8 kilograma a dimenzije transportera ne smiju biti veće od 55x40x23cm jer u protivnom isti neće stati ispod sjedala ispred vas. Trošak prijevoza kućnog ljubimca u putničkoj kabini u jednom smjeru iznosi 60 eura.

Životinje u prtljažniku zrakoplova:

Životinje teže ili veće od propisanog transportera adekvatnog za putničku kabinu prevoze se u prtljažnom dijelu zrakoplova. Cijene za letove unutar Europe u jednom smjeru variraju od 100 do 200 eura, ovisno o težini prtljažnika.