Wizz Air

Wizz Air
Odredišta
Odredišta Wizz Aira u Hrvatskoj:
  • Split (sezonski),
  • Dubrovnik (sezonski).
Flota
Wizz Air na linijama prema hrvatskim zračnim lukama koristi zrakoplove iz A320 obitelji:
  • Airbus A320 (kapaciteta 186 putnika),
  • Airbus A321 (kapaciteta 239 putnika).
Kontakt
Wizz Air nema predstavništvo u Hrvatskoj no moguće je dobiti kontakt centar na broj 060 601 014. Wizz Air naplaćuje pozive 1,20 EUR po minuti razgovora stoga dobro procijenite trebate li ih zvati i možete li problem riješiti drugim putem.

Većinu stvari moguće je obaviti uređivanjem vlastite rezervacije, poput kupovine dodatne prtljage, promjene datuma putovanja i sl. Korisnička podrška na engleskom jeziku dostupna je 24 sata 7 dana u tjednu.

Prijava na let
Online prijava na let je besplatna te je moguća od 30 dana do 3 sata prije planiranog polaska zrakoplova, no samo u slučaju ako ste prilikom kupovine karte odabrali i opciju odabira sjedala.

U slučaju da niste platili za odabrano sjedalo, online check-in dostupan je od 48 sati do 3 sata prije planiranog polaska zrakoplova.

U slučaju da ste kupili tarifu koja ne uključuje besplatnu prijavu na let u zračnoj luci, isto će vas koštati 13 EUR. U slučaju da u tarifi imate uključen check-in na aerodromu, on će za vas biti besplatan. Check-in u zračnoj luci dostupan je od 2 sata do 40 minuta prije planiranog polijetanja zrakoplova.

Prtljaga

Ručna prtljaga:

U cijenu karte (najpovoljnije) uključen je jedan komad ručne prtljage maksimalnih dimnezija 40x32x20cm, dakle torba poput ruksaka, torbe za laptop i sl.

Carry on prtljaga većih dimenzija, maksimalno 55x40x23cm i težine do 10 kg moguće je unijeti u kabinu zrakoplova samo ako ste prilikom kupnje karte odabrali Wizz Priority tarifu.

Ta tarifa uključuje aerodromski check-in, prioritetni boarding, manji i veći komad ručne prtljage bez dodatne nadoplate. Ovu je tarifu moguće aktivirati i naknadno platiti nakon što ste kupili osnovnu kartu, no to ćete platiti manje ako Priority tarifu odaberete odmah prilikom kupnje karte.

Predana prtljaga:

Postoje tri različite opcije kod predane prtljage, od 10, 20 i 32 kg. Dimenzije predanih kofera ne smiju prijeći 149x119x171cm.

Svakako preporučamo da kupnju predane prtljage obavite prije datuma putovanja, online, a ne u zračnoj luci, jer ćete u zračnoj luci platiti daleko višu cijenu.

Cijena predane prtljage varira s obzirom na nisku ili visoku potražnju. Predana prtljaga od 20 kg u niskoj sezoni košta od 100 do 600 kuna, a u visokoj od 158 do 735 kuna.

Djeca bez pratnje
Djeca mlađa od 14 godina ne mogu putovati sama na letovima Wizz Aira, osim ako sa sobom nemaju pratnju osobe koja je starija od 16 godina. Wizz Air ne nudi opciju putovanja mlađih od 14 godina uz nadoplatu usluge.
 
Životinje
Životinje u putničkoj kabini i/ili u prtljažniku zrakoplova na letovima Wizz Aira nisu dozvoljene.