Finnair

Finnair
Odredišta
Odredišta Finnaira u Hrvatskoj:
  • Zagreb (sezonski),
  • Split (sezonski),
  • Dubrovnik (sezonski).
Flota
Finnair na linijama prema hrvatskim zračnim lukama koristi zrakoplove iz Embraer i A320 obitelji:
  • Embraer 190 (kapaciteta 100 putnika),
  • Airbus A319 (kapaciteta 144 putnika),
  • Airbus A320 (kapaciteta 174 putnika),
  • Airbus A321 (kapaciteta 209 putnika).
Kontakt
Finnair nema predstavništvo u Hrvatskoj no dostupan je putem chata na svojoj službenoj web stranici gotovo uvijek. Ako želite razgovarati s korisničkom podrškom potrebno je nazvati +358300871160. Radno vrijeme kontakt centra na engleskom jeziku je 24/7.

Većinu stvari moguće je obaviti uređivanjem vlastite rezervacije, poput kupovine dodatne prtljage, promjene datuma putovanja i sl., pa su pozivi prema korisničkoj podršci uglavnom rijetki.

Prijava na let
Online prijava na let moguća je 36 sati prije planiranog polaska zrakoplova, a valja napomenuti kako se check-in zatvara 45 minuta prije planiranog polijetanja. Osim na webu avioprijevoznika, prijavu na let moguće je napraviti i na mobilnom uređaju, korištenjem Finnairove aplikacije.
Prijava na let na kioscima u hrvatskim zračnim lukama trenutno nije moguća, već je isto potrebno učiniti na šalteru za prijavu na let.

Prijava na let na šalteru u zračnoj luci moguća je od 2 sata do 45 minuta prije planiranog polijetanja zrakoplova.

Prtljaga

Ručna prtljaga:

Putnici u ekonomskoj klasi imaju pravo na jedan komad ručne prtljage maksimalnih dimenzija 55x40x23cm, te još jedan manji komad prtljage poput torbe za laptop, manjeg ruksaka i sl., maksimalnih dimenzija 40x30x15cm. Ukupna težina dva komada ručne prtljage ne smije biti veća od 8 kg.

Veći komad prtljage potrebno je odložiti u prostor iznad vašeg sjedala, dok manji mora biti odložen ispod sjedala ispred vas.

Predana prtljaga:

Ovisno o kupljenoj tarifi razlikuje se dozvoljeni broj i težina predane prtljage. U Economy i Business Light tarifi predana prtljaga nije uključena u cijenu. U ekonomskoj klasi, kod tarife koja uključuje predanu prtljagu, dozvoljen je 1 komad predane prtljage težine do 23kg maksimalnog zbroja dimenzija do 158cm.

Ako vam jedan komad prtljage nije dovoljan, moguće je kupiti još jednu dodatnu predanu torbu do 3 sata prije polaska na web stranici kompanije. U tom slučaju platit ćete svega 25 eura za dodatni komad predane prtljage težine do 23kg. Trošak u zračnoj luci je duplo veći, iznosi čak 50 eura!

Ako je vaša predana prtljaga teža od dozvoljene 23kg (između 24 i 32kg), Finnair će vam to naplatiti 55 eura, kao i u slučaju da je vaša prtljaga veća od propisanog.

Djeca bez pratnje
Za djecu koja putuju sama i imaju između 5 i 11 godina Finnair nudi uslugu pratnje. Cijena usluge iznosi 60 eura na letovima unutar Europe, a rezervaciju je potrebno obaviti prije samog datuma putovanja. U slučaju da dijete putuje samo, potrebno je kupiti kartu za odraslu (adult) osobu.

Kako bi ubrzali proces prijave na let, u zračnu luku možete donijeti ovaj obrazac isprintan u više primjeraka.

Životinje

Životinje u putničkoj kabini:

Finnair dozvoljava prijevoz kućnih ljubimaca u putničkoj kabini. Uslugu je potrebno zatražiti ranije, a putem chat opcije na web stranici prijevoznika moguće je dobiti link za plaćanje ove usluge. Na letovima Finnaira u putničkoj kabini mogu se prevoziti ljubimci ukupne težine do 8 kg, uključujući i transporter koji ne smije biti veći od 55x40x23cm.

Za letove unutar Europe Finnair naplaćuje 50 eura u jednom smjeru za prijevoz kućnog ljubimca u putničkoj kabini.

Životinje u prtljažniku zrakoplova:

Finnair dozvoljava prijevoz kućnih ljubimaca u prtljažniku zrakoplova. Uslugu je potrebno zatražiti ranije, a putem chat opcije na web stranici prijevoznika moguće je dobiti link za plaćanje ove usluge.

U prtljažniku zrakoplova prevoze se životinje težine do 50kg a cijena usluge u jednom smjeru iznosi 90 eura.

Najveće dozvoljene dimenzije transportera prilikom prijevoza životinja u prtljažniku zrakoplova jest 122x81x89cm.