Swiss

Swiss
Odredišta
Odredišta Swissa prema Hrvatskoj:
  • Pula (sezonski),
  • Split (sezonski),
  • Dubrovnik (sezonski).
Flota
Swiss u floti ima više tipova uskotrupnih i širokotrupnih zrakoplova, no prema hrvatskim zračnim lukama koristi sljedeće tipove zrakoplova:
  • Airbus A220-100 (kapaciteta 125 putnika),
  • Airbus A220-300 (kapaciteta 145 putnika).
Kontakt
Swiss u Hrvatskoj možete dobiti na broj +38517776429 od ponedjeljka do petka od 08:30 do 17 sati.

Internetska prodaja dostupna je uvijek putem službene stranice www.swiss.com.

Prijava na let
Online check-in (prijavu na let) možete obaviti na službenoj stranici avioprijevoznika.

Prijava na let u zračnoj luci na letove Swissa dozvoljena je do 40 minuta prije planiranog polijetanja zrakoplova. Kao i drugi avioprijevoznici, Swiss nudi mogućnost prijave na let online ili na kiosku u zračnoj luci. Online prijava na let dostupna je 24 sata prije planiranog polijetanja zrakoplova te je tada moguće odabrati i sjedalo u putničkoj kabini.

Prtljaga

Ručna prtljaga:

Swiss u ekonomskoj klasi dozvoljava jedan komad ručne prtljage težine do 8 kg te maksimalnih dimenzija 55x40x23cm. Dodatno je moguće uzeti i manji, torbu za laptop i sl.

Predana prtljaga:

Standardna karta Swissa uključuje jedan komad predane prtljage maksimalne težine do 23 kilograma. Suma dimenzija prtljage ne smije biti veća od 158cm.

Djeca bez pratnje
Djeca između 5 i 11 godina moraju koristiti uslugu pratnje. Cijena usluge uz jednom smjeru iznosi 85 eura za letove unutar Europe.

Uslugu je potrebno rezervirati online ili pozivom na broj korisničke podrške, mininmalno 48 sati prije planiranog polijetanja zrakoplova.
 
Životinje

Životinje u kabini:

Swiss dozvoljava prijevoz kućnih ljubimaca u putničkoj kabini zrakoplova ako transporter nije teži od 8 kilograma a dimenzije transportera ne smiju biti veće od 55x40x23cm jer u protivnom isti neće stati ispod sjedala ispred vas. Trošak prijevoza kućnog ljubimca u putničkoj kabini u jednom smjeru iznosi 60 eura.

Životinje u prtljažniku zrakoplova:

Životinje teže ili veće od propisanog transportera adekvatnog za putničku kabinu prevoze se u prtljažnom dijelu zrakoplova. Cijena varira o težini transportera, u jednom smjeru od 100 do 200 eura.