Aegean

Aegean


Odredišta
Odredišta Aegean Airlinesa u Hrvatskoj:
  • Zagreb (sezonski),
  • Split (sezonski),
  • Dubrovnik (sezonski).
Flota
Aegean Airlines u floti ima više tipova uskotrupnih zrakoplova:
  • Airbus A321 (kapaciteta 220 putnika),
  • Airbus A320 (kapaciteta 174 putnika)
  • Airbus A319 (kapaciteta 144 putnika),
  • ATR 72-600 (kapaciteta 72 putnika),
  • ATR 42-600 (kapaciteta 48 putnika)
  • Dash 8-Q100 (kapaciteta 37 putnika).
Kontakt
Aegean Airlines nema predstavništvo u Hrvatskoj, kontakt je moguće ostvariti na broj +302106261000.
Internetska prodaja konstantno je dostupna putem službene web stranice www.aegeanair.com
 
Prijava na let
Prijava na let u zračnoj luci na letove Aegaen Airlinesa dozvoljena je do 30 minuta prije planiranog polijetanja zrakoplova. Kao i drugi avioprijevoznici, Aegean nudi mogućnost prijave na let online.
Online prijava na let dostupna je 24 sata prije planiranog polijetanja zrakoplova te je tada moguće odabrati i sjedalo u putničkoj kabini. Online check-in zatvara se 30 minuta prije planiranog polijetanja zrakoplova.
 
Prtljaga

Ručna prtljaga:

Aegean u ekonomskoj klasi u osnovnoj tarifi dozvoljava jedan komad ručne prtljage težine do 8 kg te maksimalnih dimenzija 56x45x25cm. Dodatno je moguće uzeti i manji ruksak težine do 5 kg, torbu za odijelo, torbu za laptop i sl.

Predana prtljaga:

Ako ste kupili kartu Aegeana koja uključuje jedan komad predane prtljage onda isti ne smije preći 23 kg i zbroj dimenzija ne smije biti veći od 158 cm. Ako vam je kofer teži od 23 kg dodatno ćete platiti između 20 i 65 eura, ovisno o tome nadoplatite li tu uslugu online ili u zračnoj luci.

Djeca bez pratnje
Djeca između 5 i 12 godina moraju koristiti uslugu pratnje. Cijena usluge iznosi 40 eura u jednom smjeru na međunarodnim letovima.

Uslugu je potrebno rezervirati pozivom u kontakt centar aviokompanije, a u zračnu je luku potrebno donijeti tri primjerka obrasca kojeg možete pronaći na službenoj web stranici avioprijevoznika.

Životinje

Životinje u kabini:

Aegean dozvoljava prijevoz kućnih ljubimaca u putničkoj kabini zrakoplova ako transporter nije teži od 8 kilograma a dimenzije transportera ne smiju biti veće od 55x40x23cm jer u protivnom isti neće stati ispod sjedala ispred vas. Trošak prijevoza kućnog ljubimca u putničkoj kabini u jednom smjeru iznosi 60 eura.

Životinje u prtljažniku zrakoplova:

Životinje teže ili veće od propisanog transportera adekvatnog za putničku kabinu prevoze se u prtljažnom dijelu zrakoplova. Ukupna težina transportera i životinje ne smije prijeći 50 kg. Trošak usluge iznosi 180 eura po smjeru za životinje teže od 25 kg, dok trošak za životinje težine između 8 i 25 kg iznosi 110 eura.