Iberia

Iberia
Odredišta
Odredišta Iberia Airlinesa u Hrvatskoj:
  • Zagreb (sezonski),
  • Split (sezonski),
  • Dubrovnik (sezonski).
Flota
Iberia Airlines u floti ima više tipova uskotrupnih zrakoplova, no prema hrvatskim zračnim lukama koristi sljedeće tipove zrakoplova:
  • Airbus A321 (kapaciteta 200 putnika),
  • Airbus A320 (kapaciteta 171 putnika),
  • Airbus A319 (kapaciteta 141 putnika).
Kontakt
Iberia nema predstavništvo u Hrvatskoj, a kontakt je moguće ostvariti na broj +34915236568.

Internetska prodaja dostupna je uvijek putem službene stranice www.iberia.com.

Prijava na let
Prijava na let u zračnoj luci na letove Iberia Airlinesa dozvoljena je do 45 minuta prije planiranog polijetanja zrakoplova. Kao i drugi avioprijevoznici, Iberia nudi mogućnost prijave na let online.
Online prijava na let dostupna je 24 sata prije planiranog polijetanja zrakoplova te je tada moguće odabrati i sjedalo u putničkoj kabini. Online check-in zatvara se 60 minuta prije planiranog polijetanja zrakoplova.
 
Prtljaga

Ručna prtljaga:

Iberia u ekonomskoj klasi u osnovnoj tarifi dozvoljava jedan komad ručne prtljage težine do 10 kg te maksimalnih dimenzija 56x40x25cm. Dodatno je moguće uzeti i manji ruksak težine do 5 kg, torbu za odijelu, torbu za laptop i sl.

Predana prtljaga:

Ako ste kupili kartu Iberije koja uključuje jedan komad predane prtljage onda isti ne smije preći 23 kg i zbroj dimenzija ne smije biti veći od 158 cm. Ako vam je kofer teži od 23 kg dodatno ćete platiti 60 eura za prihvaćanje i prijevoz vaše prtljage.

Djeca bez pratnje
Djeca između 5 i 11 godina moraju koristiti uslugu pratnje.

Uslugu je potrebno rezervirati pozivom u kontakt centar aviokompanije na broj (+44) (020) 36843774 minimalmno 48 sati prije planiranog početka putovanja. Cijena usluge u jednom smjeru između Hrvatske i Madrida iznosi 70 eura.

Životinje

Životinje u kabini:

Iberia dozvoljava prijevoz kućnih ljubimaca u putničkoj kabini zrakoplova ako transporter nije teži od 8 kilograma. Dimenzije transportera ne smiju biti veće od 45x35x25cm jer u protivnom isti neće stati ispod sjedala ispred vas. Trošak prijevoza kućnog ljubimca u putničkoj kabini u jednom smjeru iznosi 50 eura.

Životinje u prtljažniku zrakoplova:

Životinje teže ili veće od propisanog transportera adekvatnog za putničku kabinu prevoze se u prtljažnom dijelu zrakoplova. Ukupna težina transportera i životinje ne smije prijeći više od 45 kg a usluga mora biti rezervirana minimalno 48 sati prije početka putovanja. Cijena usluge u jednom smjeru iznosi 120 eura.