Austrian Airlines

Austrian Airlines

Odredišta
Odredišta Austrian Airlinesa iz Beča prema Hrvatskoj:
  • Zagreb (cijelogodišnja),
  • Zadar (sezonski),
  • Split (sezonski),
  • Dubrovnik (sezonski).
Flota
Austrian Airlines u floti ima više tipova uskotrupnih i širokotrupnih zrakoplova, no prema hrvatskim zračnim lukama Austrian Airlines koristi sljedeće tipove zrakoplova:
    • Embraer 195 (kapaciteta 120 putnika),
    • Airbus A320 (kapaciteta 180 putnika),
    • Airbus A321 (kapaciteta 200 putnika).

Embraer flotu Austrian Airlines koristi uglavnom prema Zagrebu, dok u ljetnim mjesecima iz Beča prema Zadru, Splitu i Dubrovniku prometuju uglavnom spomenuti zrakoplovi iz A320 obitelji.

Kontakt
Telefonska centrala (kupnja karte, promjene datuma putovanja, otkazivanja, upgrade i sl. upiti) na brojeve +38517776120 ili +38514890800.

Internetska prodaja dostupna je uvijek putem službene stranice.

Prijava na let
Prijava na letove Austrian Airlinesa u hrvatskim je zračnim lukama moguća na šalteru ili kiosku sve do 40 minuta prije planiranog polijetanja zrakoplova.

Online prijava na let (check-in) kod Austrian Airlinesa uglavnom je moguća od 47 sati prije planiranog polijetanja zrakoplova, na letovima prema SAD-u to je vrijeme kraće, unutar 24 sata od planiranog polaska. Prijavu na let moguće je napraviti putem službene web stranice Austrian Airlinesa ili preko mobilne aplikacije avioprijevoznika.

Prtljaga

Ručna prtljaga:

Ovisno o klasi kojom putujete, Austrian definira i dozvoljenu ručnu prtljagu na svojim letovima. Putnici u ekonomskoj i premium ekonomskoj klasi sa sobom mogu imati jedan komad ručne prtljage težine do 8 kg te maksimalnih dimenzija 55x40x23cm. Putnici u poslovnoj klasi mogu imati dva komada ručne prtljage svaki težine do 8 kg te maksimalnih dimenzija 55x40x23cm.

Uz navedeno, Austrian svim putnicima dozvoljava unos jednog dodatnog komada rupčne prtljage maksimalnih dimenzija 40x30x10cm, poput manjeg ruksaka, torbe za laptop ili ženske torbice.

Predana prtljaga:

Austrian nudi tri različite tarife u ekonomskoj klasi pri čemu Light opcija u cijeni ne sadrži predanu prtljagu. Putnik može redati jedan kofer maksimalnog zbroja dimenzija do 158cm te maksimalne težine do 23kg.

U slučaju da vam treba još predane prtljage, istu možete kupiti online. Dodatni komad prtljage online ćete platiti 25 eura, a ako to ne učinite online nego u zračnoj luci, na šalteru za prijavu na let, cijena dodatnog predanog kofera iznosit će čak 50 eura.
Ako je vaš kofer teži od dozvoljenih 23kg, Austrian će vam to naplatiti dodatnih 50 eura, a u slučaju da vam je kofer i teži i veći od propisanih dimenzija, to će vas koštati dodatnih 100 eura.

Djeca bez pratnje
Austrian Airlines nudi uslugu pratnje za djecu koja putuju sama i ista je obavezna za djecu između 5 i 11 godina, dok je od 12 do 17 godina pratnja opcionalna.

Uslugu je potrebno rezervirati na broj +43517661000 te isprintati 4 primjerka ovog obrasca, te ga donijeti na šalter za prijavu na let u zračnoj luci.

Austrian ovu uslugu naplaćuje prema zonama, pri čemu je opcija dostupna samo na direktnim letovima Austrian Airlinesa. Usluga na letovima prema odnosno iz Hrvatske dostupna je po cijeni od 85 eura u jednom smjeru.

Životinje

Životinje u kabini:

Austrian inzistira na prikladnom transporteru maksimalnih dimenzija 55x40x23cm koji ujedno s životinjom ne smije težiti više od 8kg. Transporter mora biti smješten ispod sjedala ispred putnika. Na letovima unutar Europe Austrian Airlines naplaćuje naknadu od 60 eura za prijevoz životinje u putničkoj kabini u jednom smjeru.

Životinje u prtljažniku zrakoplova:

U slučaju da je životinja teža i/ili veća od propisanog za prijevoz u putničkoj kabini, isto je moguće u prtljažnom dijelu zrakoplova. Životinja ne smije biti teža od 14 kg te u propisanom IATA transporteru.

Za transportere dimenzija do 60x45x40cm Austrian Airlines naplaćuje 100 eura za ovu uslugu, dok za transportere dimenzija preko 60x45x40cm cijena iznosi 200 eura.