Ryanair

Ryanair
Odredišta
Odredišta Ryanaira u Hrvatskoj:
  • Zagreb (cijelogodišnja),
  • Zadar (sezonski),
  • Pula (sezonski),
  • Rijeka (sezonski),
  • Split (sezonski),
  • Dubrovnik (sezonski).
Flota
Ryanair na redovnim linijama prema hrvatskim zračnim lukama uglavnom koristi dva različita tipa zrakoplova:
  • Airbus A320 (kapaciteta 180 putnika),
  • Boeing B737-800 (kapaciteta 189 putnika).
Kontakt
Ryanair nema predstavništvo u hrvatskim zračnim lukama. Općenito je vrlo teško uspostaviti kontakt sa korisničkom službom ovog avioprijevoznika no najjednostavniji način je kontaktirati ih putem Live Chat opcije. Nakon duljeg čekanja javit će vam se agent s kojim možete riješiti sve nedoumice.

Internetska prodaja dostupna je uvijek putem službene stranice.

Prijava na let

Prijava na let Ryanaira omogućena je online svim putnicima do 2 sata prije planiranog polaska zrakoplova. U slučaju da ste odabrali i platili sjedalo na letu, ili ako ste prilikom kupovine odabrali Flexi Plus tarifu, prijavu na let online možete obaviti 60 dana prije datuma putovanja.

U slučaju da karta nije u spomenutoj tarifi te ako niste dodatno platili kako bi odabrali sjedalo, online prijava na let moguća je od 24 do 2 sata prije planiranog polijetanja zrakoplova.

Ako ne napravite online prijavu na let a vaša karta pritom ne sadrži besplatnu prijavu na let u zračnoj luci, djelatnici u zračnoj luci prijavu na let naplatit će vam 55 eura za tu uslugu pa svakako pripazite na ovaj važan detalj. U slučaju da ste se na let prijavili online ali nemate svoj boarding pass (ni u papirnatom niti u digitalnom obliku), ispis istog možete zatražiti u zračnoj luci no to ćete morati platiti dodatnih 20 eura.

Prtljaga

Ručna prtljaga i predana prtljaga:

Ovisno o tarifi, Ryanair dozvoljava različite dimenzije ručne prtljage.

U slučaju da ste kupili najpovoljniju kartu, u cijenu je uračunat samo manji komad ručne prtljage koji mora stati ispod sjedala ispred vas. Prtljaga ne smije biti većih dimenzija od 40x20x25cm.

Ako kupite Regular tarifu, uz manji komad prtljage dimenzija 40x20x25cm, dozvoljen je još jedan komad ručne prtljage težine do 10kg i maksimalnih dimenzija 55x40x20cm. U ovoj tarifi možete odabrati i sjedalo no u točno određenom dijelu putničke kabine. Regular tarifa okvirno košta dodatnih 25 eura na početnu cijenu karte.

Ako odaberete Plus tarifu, u cijeni imate manji komad ručne prtljage dimenzija 40x20x25cm, jedan predani komad prtljage težine do 20kg dimenzija 55x40x20cm, besplatni odabir sjedala te besplatnu prijavu na let u zračnoj luci do 40 minuta prije polaska zrakoplova. Plus tarifa okvirno košta dodatnih 35 eura na početnu cijenu karte.

Flexi Plus tarifa omogućuje jedan komad ručne prtljage dimenzija 40x20x25cm, drugi veći komad ručne prtljage dimenzija 55x40x20cm i težine do 10kg, jedan predani komad prtljage težine 55x40x20cm težine do 10kg. U ovoj je tarifi moguće besplatno odabrati bilo koje sjedalo u zrakoplovu te promijeniti datum putovanja. Cijena Flexi Plus tarife kreću se od 65 do 75 eura.

Kod navedenih tarifa u cijenu nije uključena predana prtljaga dimenzija 119x119x81cm i težine do 20kg. Istu je potrebno dodatno platiti, ovisno o liniji, od 19 do 25 eura.

Djeca bez pratnje
Ryanair ne dozvoljava samostalno putovanje djece mlađe od 16 godina. Djeca koja nisu napunila 16 godina moraju putovati u pratnji osobe starije od 16 godina. Nema mogućnosti nadoplate za pratnju kako bi djeca putovala sama.

 

Životinje

Životinje u kabini I prtljažniku zrakoplova:

Ryanair ne dozvoljava prijevoz životinja ni u prtljažniku ni u kabini zrakoplova na svojim letovima. Izuzetak su tek psi vodiči.