Turkish Airlines

Turkish Airlines
Odredišta
Odredišta Turkish Airlinesa u Hrvatskoj:
  • Zagreb (cijelogodišnja),
  • Dubrovnik (sezonski).
Flota
Turkish Airlines u floti ima razne tipove uskotrupnih i širokotrupnih zrakoplova, no prema hrvatskim zračnim lukama koristi sljedeće:
  • B737-8MAX (kapaciteta 151 putnika),
  • B737-9MAX (kapaciteta 169 putnika),
  • B737-900ER (kapaciteta 151 putnika),
  • B737-800 (kapaciteta 162 putnika),
  • Airbus A319 (kapaciteta 132 putnika),
  • Airbus A320 (kapaciteta 153 putnika),
  • Airbus A320 (kapaciteta 153 putnika).
Kontakt
Turkish Airlines možete kontaktirati svakog dana na broj 01 6265 158, a upit možete poslati i mailom na zagstation@thy.com.

Internetska prodaja dostupna je uvijek putem službene stranice www.turkishairlines.com

Prijava na let
Online check-in (prijavu na let) možete obaviti na sljedećem LINKU.

Prijava na let u zračnoj luci moguća je na šalteru ili korištenjem kioska. Šalter za prijavu na let na europskim linijama Turkish Airlinesa otvoren je do 60 minuta prije planiranog polaska zrakoplova.

Putnici koji su zatražili asistenciju u zračnoj luci, šalju na put malo dijete bez pratnje ili putuju s kućnim ljubimcem nisu u mogućnosti napraviti prijavu na let na kiosku ili online, već isključivo na šalteru. Online check-in otvara se 24 sata a zatvara 90 minuta prije planiranog polijetanja zrakoplova

Prtljaga

Ručna prtljaga:

U ekonomskoj klasi ručna prtljaga može težiti do 8 kilograma te ne smije biti veća od 23x40x55cm.
Uz jedan komad prtljage, putnici mogu unijeti i jedan manji komad prtljage (manja torbica, torba za laptop, kameru i sl.) koji mora biti smješten ispod sjedala ispred vas.

Predana prtljaga:

U ekonomskoj klasi dozvoljen je jedan komad predane prtljage težine do 30 kilograma te zbroj dimenzija svih stranica ne smije biti veći od 158 cm.

U slučaju da želite kupiti dodatnu kilažu, svakih 5 dodatnih kilograma platit ćete 230 kuna.

Djeca bez pratnje
Na međunarodnim letovima Turksih Airlinesa usluga pratnje obavezna je za djecu starosti između 7 i 12 godina. Uslugu je potrebno rezervirati online ili pozivom u kontakt centar kompanije. Kompanija ovu uslugu dodatno ne naplaćuje.
 
Životinje

Životinje u kabini:

Nakon odobrenja iz kompanije koje možete zatražiti online ili telefonskim pozivom, u kabini se može prevoziti kućni ljubimac težine do 8 kg zajedno s transporterom. Dimenzije transportera ne smiju biti veće od 23x30x40cm.

Životinje u prtljažniku zrakoplova:

Životinja iznad 8 kilograma prevoze se u prtljažnom prostoru zrakoplova u IATA standardiziranom transporteru. Životinja mora biti starija od 10 tjedana te mora zadovoljavati uvjete za ulazak u odredišnu zemlju.

Turkish Airlines