Norwegian

Norwegian
Odredišta
Odredišta Norwegiana u Hrvatskoj:
  • Zagreb (sezonski),
  • Pula (sezonski),
  • Split (sezonski),
  • Dubrovnik (sezonski).
Flota
Norwegian na linijama prema hrvatskim zračnim lukama koristi isključivo zrakoplove tipa Boeing B737-800 koji u floti ovog avioprijevoznika imaju kapacitet od 186 ili 186 sjedala, ovisno o pojedinoj registraciji.
 
Kontakt
Norwegian nema predstavništvo u Hrvatskoj no moguće je dobiti kontakt centar na broj +4721490015. Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 08 do 20 sati, a vikendom od 09 do 18 sati.

Većinu stvari moguće je obaviti uređivanjem vlastite rezervacije, poput kupovine dodatne prtljage, promjene datuma putovanja i sl., a na raspolaganju je i chat opcija na samoj web stranici avioprijevoznika.

Prijava na let
Online prijava na let na letovima Norwegiana moguća je od 48 sati do 45 minuta prije planiranog polaska zrakoplova.
Prijava na let moguća je i u zračnoj luci. Šalteri se otvaraju 2 sata prije polijetanja te zatvaraju 45 minuta prije polaska zrakoplova.
 
Prtljaga

Ručna prtljaga:

U LowFare tarifi putnik ima pravo na samo jedan komad ručne prtljage koji mora stati ispod sjedala ispred vas maksimalnih dimenzija 30x20x38cm te težine do 10kg.

U LowFare+ tarifi dozvoljen je dodatni komad ručne prtljage, veći carry on, dimenzija do 55x40x23cm kojeg morate spremiti iznad vašeg sjedala. U tom slučaju težina dva komada ručne prtljage ne smije preći 10 kg.

Flex tarifa omogućuje dva spomenuta komada ručne prtljage no maksimalna dozvoljena težina u totalu iznosi 15 kg.

Predana prtljaga:

Ovisno o tarifi, predana prtljaga može biti uključena u cijenu karte. Predana prtljaga ne smije težiuti više od 32 kg te ne smije biti većih dimenzija od 250x79x112cm.

U slučaju da je predana prtljaga teža od 23 kg naplaćuje se 15 eura po kilogramu viška.

Djeca bez pratnje
Djeca između 5 i 11 godina starosti moraju koristiti uslugu pratnje kod Norwegiana kako bi mogla putovati sama. Cijena ove usluge iznosi 50 eura za letove unutar Europe.

Ovu je uslugu potrebno zatražiti i platiti prije početka putovanja, najjedostavnije putem poziva na navedeni broj u kontakt centar aviokompanije.

Životinje

Životinje u putničkoj kabini kabini:

Noregian prihvaća kućne ljubimce u putničku kabinu. Dimenzije transportera ne smiju biti veće od 43x31x20cm te zajedno s životinjom ne smije biti teži od 8 kilograma.

Zahtjev za prijevozom mora biti zatražen minimalno 24 sata prije početka putovanja. Prijevoz životinje u putničkoj kabini u jednom smjeru iznosi između 47 i 64 GBP (online).

Životinje u prtljažniku zrakoplova:

Životinje većih dimenzija ili težine veće od 8kg moraju se prevesti u prtljažniku zrakoplova. Maksimalne dimnezije transportera su 125x81x86cm.

Cijena usluge iznosi između 80 i 99 eura ako je usluga kupljena online.