Air France

Air France

Odredišta
Odredišta Air Francea u Hrvatskoj:
 • Zagreb (cijelogodišnja),
 • Split (sezonski),
 • Dubrovnik (sezonski).
Flota
Air France u floti ima razne tipove uskotrupnih i širokotrupnih zrakoplova, no prema hrvatskim zračnim lukama koristi sljedeće tipove zrakoplova:
  • Embraer 170 (kapaciteta 76 putnika),
  • Embraer 190 (kapaciteta 100 putnika),
  • Airbus A318 (kapaciteta 131 putnika),
  • Airbus A319 (kapaciteta 143 putnika),
  • Airbus A320 (kapaciteta 178 putnika),
  • Airbus A321 (kapaciteta 212 putnika).
Kontakt
Kontakt centar (kupnja karte, promjene datuma putovanja, otkazivanja, upgrade i sl. upiti) dostupan je na brojeve +38517776120 ili +38514890800. Putnici sve promjene mogu obaviti i u samoj zračnoj luci.

Internetska prodaja dostupna je uvijek putem službene stranice www.airfrance.hr

Prijava na let
Online check-in (prijavu na let) možete obaviti na sljedećem linku.

Prijava na let u zračnoj luci moguća je na šalteru ili korištenjem kioska. Šalteri za prijavu na let na europskim linijama Air France-a otvoreni su do 40 minuta prije planiranog polaska zrakoplova. Putnici koji su zatražili asistenciju u zračnoj luci, šalju na put malo dijete bez pratnje ili putuju s kućnim ljubimcem nisu u mogućnosti napraviti prijavu na let na kiosku, već isključivo na šalteru.

Prtljaga

Ručna prtljaga:

Ovisno o klasi, jedino Light verzija ne uključuje predanu prtljagu. Svi putnici u ekonomskoj klasi mogu u zrakoplov unijeti jedan komad ručne prtljage maksimalnih dimenzija 55x25x35cm. Maksimalna težina ručne prtljage iznosi 12 kg.

Uz jedan komad prtljage, putnici mogu unijeti i jedan manji komad prtljage (ruksak, torba za laptop, kameru i sl.) maksimalnih dimenzija 40x30x15cm.

Predana prtljaga:

Karte koje sadrže dozvoljenu predanu prtljagu u ekonomskoj klasi propisuju da zbroj dimenzija može biti najviše 158cm te ne teži od 23 kg.

U slučaju da ste kupili kartu koja ne uključuje predanu prtljagu a ista vam ipak treba, to možete napraviti naknadno, otvarenjem svoje rezervacije na webu Air Francea-a ili na šalteru u zračnoj luci. Kupnja prtljage do 24 sata prije početka putovanja na europskim linijama košta između 20 i 70 eura.

Djeca bez pratnje
Na međunarodnim letovima Air Francea usluga pratnje obavezna je za djecu starosti između 5 i 14 godina. Uslugu je potrebno rezervirati online ili pozivom u kontakt centar kompanije.
Životinje

Životinje u kabini:

Nakon odobrenja iz kompanije koje možete zatražiti online ili telefonskim pozivom, u kabini se može prevoziti kućni ljubimac težine do 8 kg zajedno s transporterom.

Životinja mora biti stara najmanje 10 tjedana. Transporter može imati dimenzije do maksimalnih 46x28x24cm. Trošak prijevoza životinje u putničkoj kabini u jednom smjeru na letovima unutar Europe iznosi 55 eura.

Životinje u prtljažniku zrakoplova:

Životinja između 9 i 75 kilograma prevozi se u prtljažnom prostoru zrakoplova u IATA standardiziranom transporteru. Životinja mora biti starija od 10 tjedana te mora zadovoljavati uvjete za ulazak na odredište. Trošak prijevoza životinje u prtljažnom prostoru u jednom smjeru na letovima unutar Europe iznosi 200 eura.