NOVOSTI

Zračna luka Schiphol nudi rezervaciju termina za sigurnosni pregled putnika

Posljednjih mjeseci često možemo pročitati kako se stvaraju ogromni redovi u zračnim lukama diljem Europe kako zbog pojačane turističke potražnje tijekom ljetnih mjeseci, tako i uslijed nedostatka aerodromskog osoblja do kojeg je ranije došlo zbog niza otpuštanja tijekom Covid-19 pandemije. Zračne luke na sve načine pokušavaju odgovoriti na pojačani putnički promet i unaprjeđenje usluge za putnike, nekad uspješnije, a nekad manje uspješno. Najveća nizozemska zračna luka odlučila je uvesti novu uslugu za putnike.

<strong>Zračna luka Schiphol nudi rezervaciju termina za sigurnosni pregled putnika</strong>

Naime, u amsterdamskoj zračnoj luci Schiphol putnici sada mogu besplatno rezervirati termin kad će proći kroz sigurnosnu provjeru. Usluga rezervacije termina za sigurnosni pregled uvedena je početkom godine, ali sad je mogu koristiti i putnici koji putuju unutar ili van Schengenskog prostora.

Koristeći ovu uslugu putnici mogu sami odabrati kad će doći u zračnu luku Schiphol i kad žele proći sigurnosnu provjeru te ući u štićeno područje. Na ovaj način putnici se ne moraju brinuti hoće li uslijed velikih gužvi uspjeti proći sigurnosni pregled te stići na svoj let na vrijeme.

Naravno, ova usluga vrijedi samo za sigurnosni pregled i prolazak sigurnosnog punkta, a ne za prolazak granične kontrole koju putnici u slučaju letova van Schengenskog područja moraju svakako proći te tu ne mogu zaobići duge redove čekanja.

Sama usluga ima određena ograničenja pa tako najkasniji termin koji putnici mogu rezervirati je 60 minuta prije zakazanog polaska na letovima unutar Schengenskog područja. Putnici koji lete van Schengenskog područja moraju još ranije rezervirati svoje termine za sigurnosni pregled, a najkasniji dostupan termin je 90 minuta prije zakazanog polaska zrakoplova.

Termini za sigurnosni pregled rezerviraju se na službenoj web stranici zračne luke Schiphol dostupnoj klikom na LINK ili putem posebne aplikacije i to najkasnije 3 dana prije dana polaska.

Nakon što putnik rezervira svoj termin za sigurnosni pregled zaprimit će potvrdnu e-mail poruku koja sadrži QR kod. Predmetni QR kod putnik će pokazati pri dolasku na sigurnosne punktove, a potom će ga aerodromsko osoblje uputiti na unaprijed rezervirani sigurnosni punkt za pregled.

Kao što smo ranije naveli, ova usluga odnosi se samo na rezervaciju termina za sigurnosni pregled, tako da putnici moraju svejedno ostaviti dovoljno vremena za slučaj da trebaju proći check-in postupak, ostaviti prtljagu ili proći graničnu kontrolu.

2 komentara

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar