NOVOSTI

Turkish Airlines povećava broj letova za Zagreb

Turski nacionalni avioprijevoznik, Turkish Airlines, u ljetnom redu letenja 2024. godine povećava broj tjednih rotacija na redovnoj liniji između Istanbula i Zagreba.

Turkish Airlines povećava broj letova za Zagreb

Turkish Airlines, član StarAlliance grupacije, trenutno prometuje između Zagreba i Istanbula 2 puta dnevno (14 tjedno), no u ljetnom redu letenja sljedeće godine avioprijevoznik će povećati broj tjednih letova na ovoj liniji.

Naime, umjesto dosadašnja dva leta tjedno, od 01. travnja 2024. godine Turkish Airlines povećava broj tjednih rotacija s postojećih 14 na 18! Prijevoznik će uvesti dodatni, treći dnevni let između Istanbula i Zagreba koji će prometovati ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom, s polaskom iz Međunarodne zračne luke Zagreb u 13:55 sati.

Na svim letovima trenutno su planirani uskotrupni zrakoplovi (A320, A321 te B737-800), no avioprijevoznik prilagođava kapacitete samoj potražnji. Dodatni, treći dnevni let četiri dana u tjednu velik je pomak za Turkish Airlines u Zagrebu koji već dulji niz godina prometuje između dva grada dva puta dnevno, izuzev razdoblja pandemije kada je broj tjednih letova bio reduciran iz objektivnih razloga.

Uz Pegasus koji tek treba pokrenuti letove prema Istanbulu, idućeg ljeta, kako sad stvari stoje, Zagreb i Istanbul biti će povezani s čak 20 tjednih letova!

Treći dnevni let u prodaji je na službenim stranicama avioprijevoznika. S obzirom na to da se povećanje rotacija planiralo mnogo ranije, isto nikako nije specifičan odgovor avioprijevoznika na uvođenje linije Pegasusa. Dodatno, veći broj letova Turkish je najavio na mnogim europskim linijama, uključujući i Zagreb.

6 komentara

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar