NOVOSTI

Turkish Airlines planira započeti s letovima za Melbourne

Dugo najavljivana linija Turkish Airlinesa prema gradu Melbourne u Australiji uskoro bi mogla zaživjeti, ako je suditi po najavama avioprijevoznika. Naime, kako stvari stoje Turkish Airlines planira započeti s letovima za Melbourne u ožujku 2024. godine.

Što se tiče letova prema Australiji, već dulje vremena su žive rasprave oko toga koji grad će biti prvi, odnosno Melbourne ili Sydney, a na kraju je izgleda pobjedu odnio Melbourne.

Kako donosi portal specijaliziran za avijaciju Simple Flying, najava linije za Melbourne uslijedila je nedugo nakon što su u bilateralnim pregovorima Australija i Turska uspjele postići određene uspjehe.

Tako da je nacionalni turski avioprijevoznik Turkish Airlines dobio pravo na obavljanje do 21 tjednog leta, uključujući i letove preko jugoistočne Azije.

Najvjerojatnije će Turkish Airlines započeti s 3 tjedna leta prema Melbourneu i to sa stajanjem u Singapuru. Na liniji se očekuju zrakoplovi tipa Boeing 787-9.

Sukladno saznanjima portala Simple Flying, Turkish Airlines bi trebao započeti s letovima na predmetnoj liniji između 15. i 25. ožujka 2023. godine, ali još uvijek nije došla konačna i službena potvrda od samog avioprijevoznika.

Ova najava Turkish Airlinesa definitivno može postati zanimljiva za putnike kojima je polazišna ili odredišna točka putovanja Hrvatska, osobito Zagreb i Dubrovnik prema kojima Turkish Airlines planira prilično gust raspored na linijama tijekom ljetnih mjeseci 2024.

Turkish Airlines u najavi ljetne sezone 2024 ima u planu 18 tjednih letova (povećanje s dosadašnjih 14) između Zagreba i Istanbula.

Također, od 31. ožujka 2024. godine, odnosno, od samog početka ljetnog reda letenja, Turkish Airlines planira prometovati između Dubrovnika i Istanbula svakodnevno.

Nažalost, kako sada stvari stoje putovanja zrakoplovima Turkish Airlinesa iz Zagreba i Dubrovnika za Melbourne ili obratno zahtijevat će najmanje 2 stajanja, budući da je planirano stajanje u Singapuru, barem za nadopunu goriva i izmjenu posade.

Ovakva dinamika letova s 2 stajanja svakako neće Turkish Airlines staviti na mjesto najpoželjnijeg avioprijevoznika za letove iz Hrvatske prema Australiji i obratno.

Ono što bi moglo Turkish Airlines liniju prema Melbourneu učiniti atraktivnom barem što se tiče perspektive putovanja iz hrvatskih zračnih luka, a osobito uzimajući u obzir kako primjerice let iz Zagreba ili Dubrovniku prema Istanbulu traje u pravilu nešto manje od 2 sata, je mogućnost leta samo s 1 stajanjem.

Letove s 1 stajanjem Turkish Airlines planira omogućiti kad preuzme svoje nove zrakoplove tipa Airbus A350-1000. U tom slučaju, sasvim sigurno bi Turkish Airlines iz perspektive putovanja iz i prema Hrvatske postao izuzetno popularan kad bi se uveli navedeni letovi s 1 stajanjem, a kad bi uz to i vremena konekcija bila dobra.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar