NOVOSTI

Splitski aerodrom mijenja ime u Sveti Jeronim!

Splitska zračna luka nosit će ime Zračna luka Sveti Jeronim, po zaštitniku Splitsko-dalmatinske županije, odlučeno je na Skupštini Zračne luke Split održanoj u Zagrebu, u petak, 08. prosinca.

Splitski aerodrom mijenja ime u Sveti Jeronim!
Photo: Croatian Aviation

Inicijativu za promjenom imena pokrenuo je župan Blaženko Boban, koji je rekao kako je sretan i ponosan zbog odluke, objavljeno je na stranici Županije.

– Naša inicijativa je urodila plodom i moram zahvatiti akademskoj zajednici, svim crkvenim velikodostojnicima, akademicima i svim ljudima s područja kulture iz Splita i naše županije što su nam bili potpora i podrška. Sveti Jeronim sletio je u našu zračnu luku, kazao je župan.

Što točno znači da je Sveti Jeronim sletio u zračnu luku ostaje enigma, no u javnosti se već povela rasprava koliko promjena u ime katoličkog sveca ima smisla. Brojni uglednici, prije svega iz vjerskog života, podržali su potpisima incijativu spomenutog župana, pa je ta promjena i izglasana na samoj skupštini.

Svakako valja spomenuti da ova promjena dolazi brzo nakon odluke nešto južnije, naime, dubrovačka je zračna luka nedavno promjenila ime u Ruđer Bošković. Sve ostale zračne luke u Hrvatskoj, osim spomenutog Dubrovnika, Zagreba i sada Splita, nose ime velikih gradova kojima primarno služe i gravitiraju.

Također, treba navesti kako do velikih promjena neće doći, naime, aviokompanije koje prometuju prema Splitu, Zagrebu i Dubrovniku i dalje na svojim web stranicama navode svoje destinacije po imenu gradova kojem zračne luke služe, a ne po Boškoviću, Tuđmanu ili pak Svetom Jeronimu.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar