AVGEEK

Putovanje kroz vrijeme je ipak moguće: poletjeli u 2024., sletjeli u 2023. godinu

Putnici na letu broj 106 japanskog avioprijevoznika All Nippon Airways, poznatijeg pod skraćenicom ANA, imaju definitivno zanimljivu priču s putovanja. Radi se o letu na liniji između Tokija i Los Angelesa.

Putovanje kroz vrijeme je ipak moguće: poletjeli u 2024., sletjeli u 2023. godinu

Zrakoplov tipa Boeing 787-9 japanskog avioprijevoznika All Nippon Airwaysa poletio je svega sat vremena nakon početka nove 2024. godine (u 1 sat i 5 minuta po lokalnom vremenu) iz Tokija prema američkom Los Angelesu s ukupno 209 putnika.

Radi se o redovnoj liniji japanskog avioprijevoznika na kojoj let traje u prosjeku nešto više od 9 sati, a zrakoplovi na toj liniji prelaze udaljenost veću od 8.800 kilometara.

No, ono što je bilo posebno u novogodišnjoj noći jest činjenica da su putnici iz Zračne luke Haneda poletjeli u prvom satu nove 2024. godine, a zahvaljujući vremenskoj razlici, u Los Angeles su sletjeli u 17 sati po lokalnom vremenu, no na datum 31.12.2023., pa je spomenutih 209 putnika imalo priliku još jednom dočekati novu 2024. godinu, no na drugom kraju svijeta, u Kaliforniji!

Zahvaljujući vremenskim zonama ovakve situacije nisu ni rijetke ni čudne ali svakako mogući proći kao svojevrsni fun fact. Naravno, ogroman je broj zrakoplova poletio u večernjim satima 2023. godine te na odredište stigao u 2024. godini, dakle iza ponoći, što definitivno nije iznenađenje, no iz hrvatskih zračnih luka takvih zrakoplova ove godine ipak nije bilo.

Svim čitateljima želimo mirno nebo, ugodne letove, što manje kašnjenja zrakoplova te bezbroj novih pozitivnih iskustva! Sretna i uspješna nova 2024. godina!

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar