AVGEEK

Kapetan putnicima najavio kašnjenje , kao razlog naveo proučavanje priručnika za polijetanje

Putnici na letu Vuelinga 28. prosinca ove godine iz Barcelone za Ibizu ostali su šokirani izjavom kapetana zrakoplova, koji je najavio kašnjenje u polasku zbog proučavanja priručnika kako upravljati zrakoplovom!

Kapetan  putnicima najavio kašnjenje , kao razlog naveo proučavanje priručnika za polijetanje

28. prosinca ove godine putnici na posljednjem večernjem letu Vuelinga iz Barcelone za Ibizu ostali su iznenađeni izjavom kapetana. Zrakoplov je pun, radi se o večernjem letu, oko deset je sati navečer i svi su na svojim sjedalima, sretni što let avioprijevoznika ne kasni. Atmosfera u kabini je dobra, osim domaćih, na letu ima dosta stranih turista koji su odlučili dočekati novu 2024. godinu na ovom popularnom španjolskom otoku.

Sve je bilo u redu do trenutka kada se, putem razglasa, putnicima obratio kapetan zrakoplova. Nakon klasične najave leta, s očekivanim trajanjem, visinom letenja i slično, kapetan je najavio kašnjenje u polasku iz Barcelone. Kao razlog, kapetan navodi kako on i prvi časnik trenutno proučavaju priručnik s uputama za upravljanje zrakoplovom, kako bi bili sigurni da će znati podignuti u zrak veliki Airbus 320 iz Barcelone. Kapetan je prokomentirao putem razglasa da vjeruje da će u tome i uspjeti.

Takva objava uznemirila je dio putnika, osobito strane turiste, no s obzirom na to da je u zrakoplovu bio velik broj španjolskih državljana, kabinom se prolomio smijeh. Naime, 28. prosinac u Španjolskoj se obilježava kao 01. travanj u ostatku svijeta – kao dan za šalu! Nema sumnje da je kapetan zrakoplova ovim potezom ubio monotoniju na koju smo kao putnici naviknuli prilikom slušanja objava u kabinama zrakoplova.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar