AVGEEK

Lufthansa obnavlja flotu, naručen i Boeing 737 MAX!

Lufthansa grupa danas je najavila kupovinu novih zrakoplova i obnovu svoje flote namijenjene letovima unutar Europe. Kompanija, iznenađujuće, kupuje i zrakoplove tipa Boeing kojih već dulje vrijeme nema u svojoj floti, barem ne one namjenjene short-haul letovima!

Lufthansa obnavlja flotu, naručen i Boeing 737 MAX!
Photo: Lufthansa

Njemačka Lufthansa najavila je kupovinu 40 zrakoplova tipa Boeing 737-8 MAX (s mogućnošću narudžbe dodatnih 60) te kupovinu 40 zrakoplova tipa A220-300 (s mogućnošću narudžbe dodatnih 20). Preuzimanje ovih zrakoplova očekuje se u razdoblju od 2026. do 2032. godine a procjenjena vrijednost iznosi oko 9 milijardi američkih dolara!

Lufthansa kupuje 80 zrakoplova, uz spomenute mogućnosti povećanja narudžbi, u planu je i kupovina dodatnih 40 zrakoplova iz A320 obitelji.

Lufthansa obnavlja flotu, naručen i Boeing 737 MAX!
Photo: Lufthansa

Dr. Detlef Kayer, član nadzornog odbora Lufthansa grupe, izjavio je kako se radi o najvećoj modernizaciji flote u povijesti ove kompanije. S zadovoljstvom se ističe narudžba zrakoplova i kod Airbusa i kod Boeinga, pri čemu se radi o dva suvremena tipa s vrlo niskom potrošnjom goriva i drastično manjim zagađenjem okoliša od buke u odnosu na postojeće zrakoplove u floti.

Očekuje se da će prvi A220-300 u flotu kompanije stići u 2026. godini, a namijenjeni su za operacije nove tvrtke kćerke Lufthansa City Airlines koja je osnovana prije svega nekoliko mjeseci. Što se tiče Boeinga, preuzimanje prvog zrakoplova očekuje se krajem 2027. godine, imati će konfiguraciju od 190 sjedala, no još uvijek nije odlučeno koja će kompanija unutar grupacije operirati s ovim tipom zrakoplova.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar