AVGEEK

Aerodromski djelatnici otvarali prtljagu putnika i krali vrijedne stvari, procjena štete – 2 milijuna eura!

14 je osoba uhićeno, još 20 je pod istragom zbog sumnje da su organizirano, kroz dulje razdoblje, krali vrijedne predmete iz predane prtljage putnika u zračnoj luci na Tenerifima.

Aerodromski djelatnici otvarali prtljagu putnika i krali vrijedne stvari, procjena štete – 2 milijuna eura!

U zračnoj luci Tenerife South, jednoj od dvije zračne luke na Tenerifima, popularnom španjolskom turističkom odredištu, uhićeno je 14, a još 20 osoba je pod istragom zbog sumnje da su organizirano krali vrijedne predmete i novac iz predane prtljage putnika.

Uhićene i osumnjičene osobe dolaze iz više kompanija koje djeluju u samoj zračnoj luci (poput osiguranja, handlinga i cateringa), koje su se organizirale u kriminalnu skupinu i kroz dulje vremensko razdoblje počinile značajnu materijalnu štetu putnicima ove zračne luke.

Prema podacima koje je objavila španjolska policija, zahvaljujući svojim radnim mjestima, osobe su iskoristile nesmetan pristup sortirnici za putničku prtljagu gdje su diskretno otvarali prtljagu putnika te otuđivali vrijedne predmete, poput nakita, elektronike i gotovog novca.

Grupa je djelovala organizirano, pomno birajući letove na kojima će otvarati prtljagu putnika, te je kriomice iznosila ukradene stvari iz zračne luke. Otuđen nakit prodavao se zatim online, ili pak kao sirovina u zlatarnama.

Policija je pratila grupu te je, nakon utvrđivanja cijelog procesa, zapljenila otuđene stvari, primjerice, 29 skupocjenih satova, 120 komada nakita, 22 pametna telefona, 13 tisuća eura u gotovini, procjenjujući ukupnu štetu na gotovo 2 milijuna eura.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar