NOVOSTI

easyJet uvodi novu liniju prema Rijeci

Britanski niskotarifni avioprijevoznik, easyJet, u ljetnom redu letenja 2024. godine planira uvesti novu liniju između Rijeke i Basela.

easyJet uvodi novu liniju prema Rijeci

Easyjet je prema Rijeci do sada prometovao na dvije međunarodne linije, sezonski, iz Londona (Gatwick) i Berlina. Sljedećeg ljeta easyJet će ukinuti liniju između Londona i Rijeke, no uvesti će liniju prema Baselu.

Linija između Basela i Rijeke najavljena je od 24. lipnja 2024., dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, razmjerno kratko, do kraja kolovoza. U gotovo istom razdoblju dva puta tjedno će prometovati i easyJetova linija između Berlina i Rijeke.

Ovime Zračna luka Rijeka dobiva direktnu liniju s Švicarskom, koju do sada nije imala, dok će i dalje ostati povezana s Londonom linijom irskog Ryanaira koji trenutno planira prometovati između Zračne luke Rijeka i Zračne luke Stansted dva puta tjedno, utorkom i nedjeljom, do kraja rujna 2024.

Riječka zračna luka za sada prednjači s lošim vijestima o ukidanju brojnih međunarodnih linija, a ova najava easyJeta za sada je prva pozitivna informacija za ljetni red letenja sljedeće godine.

Na novoj liniji easyJeta između Rijeke i Basela planirani su zrakoplovi tipa A319 i A320, koji u floti ovog britanskog avioprijevoznika imaju kapacitet od 150 do 180 putnika.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar

  • […] Podsjetimo se i kako je britanski niskotarifni avioprijevoznik prilično aktivan tijekom ljetne sezone u hrvatskim morskim zračnim lukama te je najavio određene linije u istom periodu i prema našim manje prometnim zračnim lukama poput Rijeke. Naime, prema Rijeci je ranije najavljena linija easyJeta na relaciji Basel (BSL) – Rijeka (RJK) o čemu možete više pročitati klikom na LINK. […]