NOVOSTI

Croatia Airlines na turističkom sajmu WTM predstavila ljetni red letenja

Croatia Airlines predstavlja svoju ponudu na sajmu WTM u Londonu, jednom od najvećih i najpoznatijih svjetskih turističkih sajmova pa je nastup na sajmu dobra prilika za predstavljanje ljetnog reda letenja hrvatske nacionalne aviokompanije. Croatia Airlines predstavlja se u sklopu štanda Hrvatske turističke zajednice na kojem svoju ponudu predstavlja i 23 suizlagača, odnosno hrvatskih turističkih i drugih subjekata. 

<strong>Croatia Airlines na turističkom sajmu WTM predstavila ljetni red letenja</strong>

U sklopu ljetnog reda letenja za 2024. godinu Croatia Airlines planira dodatno širenje mreže međunarodnih letova i povećanje ukupnog broja letova u odnosu na ovogodišnju sezonu. U vršnom opterećenju sezone planirano je povećanje broja letova za oko 6 posto i povećanje raspoloživih putničkih kilometara za 7 posto. Letovi na pojedinim sezonskim linijama počet će već potkraj ožujka iduće godine, odnosno ranije nego ove godine, i obavljat će se sve do kraja listopada 2024., čime će nacionalni avioprijevoznik dodatno pridonijeti produljenju turističke sezone u Hrvatskoj.

Tijekom sljedeće turističke sezone u planu je i uvođenje novih međunarodnih linija, a konkretnije informacije o tome bit će poznate nakon održavanja slot-konferencija tijekom ove jeseni. Treba istaknuti kako tvrtka sredinom sljedeće godine očekuje isporuku prvog novog zrakoplova A220, čime počinje obnova cjelokupne flote novim i kvalitetnijim zrakoplovima u tržišnom segmentu od 100 do 150 sjedala. Zbog toga i putnici mogu očekivati višu udobnost putovanja u novim zrakoplovima, a na raspolaganju će im biti i druge pogodnosti tijekom leta kao što su internet s tri brzine, punjači za mobitel (USB A i USB C) u svakom sjedalu i drugo.

U odnosu na prethodne generacije zrakoplova, Airbus A220 isporučuje motore najnovije generacije koji po sjedalu smanjuju buku za 50% i imaju 25% nižu potrošnju goriva i emisije CO2. Sukladno usvojenoj Post-Covid strategiji Croatia Airlines planira zamijeniti cjelokupnu postojeću flotu do 2027. godine s 15 novih zrakoplova A220, čime će tvrtka u cijelosti prijeći na mlazni pogon zrakoplova i imati unificiranu single-type flotu.  

Dodajmo kako se ovogodišnje 44. izdanje sajma WTM održava od 6. do 8. studenoga te se očekuje kako će sajam ukupno posjetiti više od 35.000 profesionalaca iz sektora turizma i putovanja.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar