NOVOSTI

Air France nakratko reducira liniju prema Zagrebu

Francuski nacionalni avioprijevoznik, Air France, u drugoj polovici ovogodišnjeg zimskog reda letenja, reducirat će broj tjednih letova između Zagreba i Pariza.

Air France nakratko reducira liniju prema Zagrebu

Francuski avioprijevoznik, Air France, koji već godinama prometuje na redovnoj liniji između Zagreba i Pariza, u razdoblju od 10. siječnja do 12. veljače 2024. godine smanjuje broj tjednih rotacija između dva spomenuta grada. Naime, zbog uvođenja novog sustava u francuskoj kontroli leta, od prijevoznika s značajnim brojem operacija u zračnoj luci Charles de Guelle, zatraženo je smanjenje prometa kako bi se isti mogao testirati bez utjecaja na redovan promet. Iz navedenog je razloga Air France, kao najveći korisnik spomenute zračne luke, reducirao broj letova na gotovo svim europskim linijama, uključujući i onu prema Zagrebu.

Naime, HOP, tvrtka kćerka Air Francea čiji zrakoplovi lete prema Zagrebu, u ranije spomenutom razdoblju prometovat će četiri, a ne sedam puta tjedno. Od 10. siječnja do 12. veljače na ovoj će liniji Air France prometovati svakog ponedjeljka, srijede, petka i nedjelje. Radi se o kratkoročnoj redukciji zbog spomenutog razloga, a već od sredine veljače broj letova će se ponovno povećati na 7 tjedno, odnosno svakodnevno.

Francuski avioprijevoznik još nije formirao svoj ljetni red letenja za sljedeću godinu, no isto će se vrlo vjerojatno dogoditi do kraja godine. Susjedna Ljubljana prema kojoj također prometuje Air France, u spomenutom će razdoblju također imati redukciju reda letenja, konkretno, četiri leta tjedno manje.

S obzirom na broj rotacija hrvatskog nacionalnog prijevoznika u zimskom redu letenja između Zagreba i Pariza, do otkazivanja određenih letova u navedenom razdoblju ne bi trebalo doći.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar