NOVOSTI

Air Montenegro unajmio zrakoplov hrvatske aviokompanije Trade Air za ljetnu sezonu 2024. godine

Crnogorski nacionalni avioprijevoznik Air Montenegro i hrvatska privatna charter aviokompanija Trade Air potpisali su ugovor o najmu zrakoplova tipa Airbus A320 za nadolazeću ljetnu sezonu.

Air Montenegro unajmio zrakoplov hrvatske aviokompanije Trade Air za ljetnu sezonu 2024. godine
Photo: Airbus A320 (Monaambf-wikimedia)

Naime, u cilju dočekivanja ljetne sezone u punom kapacitetu, Air Montenegro je odlučio proširiti flotu sa zrakoplovom tipa Airbus A320 kako bi mogli odgovoriti na očekivanu povećanu potražnju tijekom ljetnih mjeseci.

Trade Air se javio na javni natječaj koji je Air Montenegro raspisao još tijekom ljetne sezone 2023. godine, konkretno 22. kolovoza 2023. godine, a sam ugovor o najmu zrakoplova A320 potpisan je kako javlja crnogorski avioprijevoznik 31. listopada 2023. godine.

Air Montenegro i Trade Air potpisali su ACMI (aircraft, crew, maintenance and insurance) najam zrakoplova, poznat i kao „mokri” najam zrakoplova (wet lease) koji obuhvaća ugovor u kojem kompanija ne iznajmljuje samo svoje zrakoplove već je u najam uključena i posada, održavanje i osiguranje prema drugim zrakoplovnim kompanijama.

Trajanje najma je ugovoreno za sljedeću ljetnu sezonu, počevši od 01. travnja pa sve do 31. listopada 2024. godine, na destinacijama iz kojih se očekuje povećana potražnja putnika, odnosno potražnja turista za destinacijama i odmorom u Crnoj Gori.

Zrakoplov Airbus A320 kompanije Trade Air koji je Air Montenegro odlučio uzeti u najam ima kapacitet od 180 sjedećih mjesta i konfiguraciju koja može nuditi opciju poslovne i ekonomske klase.

Što se tiče destinacija riječ je o odredištima prema kojima Air Montenegro redovno prometuje odnosno destinacijama u Francuskoj kao što su Pariz, Nantes i Lyon, kao i Istanbul u Turskoj. Također, planirani su i brojni charter letovi prema nizu destinacija u Europi i na Bliskom istoku.

Kako javljaju iz crnogorskog nacionalnog prijevoznika, uključivanje zrakoplova Airbus A320 u raspored letenja aviokompanije Air Montenegro bi trebao doprinijeti povezivanju Crne Gore sa svijetom, kao i ostvarivanju povoljnih rezultata cjelokupnog turističkog sektora Crne Gore u nadolazećoj ljetnoj sezoni.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar