NOVOSTI

Zemaljsko osoblje Lufthanse ponovno ide u štrajk

Zemaljsko osoblje Lufthanse, njemačkog zračnog prijevoznika, ponovno će u štrajk na dva dana (utorak i srijedu, 20. i 21. veljače), priopćio je danas sindikat Verdi, u najavi najnovije industrijske akcije koja će pogoditi njemački prometni sektor.

Zemaljsko osoblje Lufthanse ponovno ide u štrajk

Štrajk bi trebao započeti u 4 sata ujutro u utorak i završitiu srijedu popodne, objavio je sindikat. Štrajk će utjecati na redovno odvijanje zračnog prometa u Frankfurtu, Munchenu, Hamburgu, Berlinu, Dusseldorfu, Kolnu i Stuttgartu, pri čemu se najviše problema očekuje u dva najveća čvorišta Lufthanse – Frankfurtu i Munchenu.

Lufthansa je izdala obavijest za sve putnike kako će u 36-satni štrajk u utorak krenuti zemaljsko osoblje Lufthanse, no i drugih tvrtki kćerki, poput Lufthansa Technik i Lufthansa Cargo. Avioprijevoznik očekuje značajan utjecaj na svoj planirani red letenja, uz brojna kašnjenja te velik broj otkazivanja letova. Putnici koji će biti zahvaćeni poremećajima u prometu dobit će opcije rebookinga u sljedećih nekoliko sati na email i aplikaciju kompanije.

Michael Niggemann, član izvršnog odbora Lufthanse odgovoran za ljudske resurse, rekao je da je šteta što se štrajka jer je njemački prijevoznik dao “dalekosežnu” ponudu na pregovorima, ali ju je Verdi odbio.

Sličan štrajk uzrokovao je otkazivanje 900 od 1000 planiranih letova početkom veljače, što je utjecalo na oko 100.000 putnika. Verdi traži povećanje plaća od 12.5 posto za 25.000 radnika ili najmanje 500 eura mjesečno više u razdoblju od 12 mjeseci, kao i jednokratnu isplatu 3.000 eura zbog inflacije.

Gotovo je sigurno da će novi štrajk utjecati i na promet prema hrvatskim zračnim lukama, osobito prema Zagrebu prema kojem trenutno postoji najveći broj redovnih linija prema odnosno iz Njemačke.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar