NOVOSTI

KLM predstavio novi dizajn Airbus A321neo zrakoplova

Nizozemski nacionalni avioprijevoznik KLM Royal Dutch Airlines, dio Air France-KLM grupe i najstarija aviokompanija koja u kontinuitetu posluje pod originalnim imenom, odlučila je promijeniti vanjski dizajn na svojim novim zrakoplovima Airbus A321neo.

KLM predstavio novi dizajn  Airbus A321neo zrakoplova
Photo: Airbus A321neo (KLM)

Što se tiče samog dizajna eksterijera, tamna linija koja razdvaja prepoznatljivu KLM plavu i bijelu boju spušta se nešto niže, nego što je to trenutno slučaj, tako da će praktički cijeli nos aviona, uključujući i pilotsku kabinu biti KLM plave boje.

Još jedna novost u dizajnu eksterijera je i crni obris oko prozora na pilotskoj kabini koja cijelom zrakoplovu daje izgled kao da nosi sunčane naočale.

Novi dizajn ima i svoje praktične prednosti, budući da će se sad u slučaju potrebe cijeli nos zrakoplova moći zamijeniti novim bez narušavanja vanjskog dizajna.

Osim novog eksterijera, KLM je na svojim novim zrakoplovima Airbus A321neo uveo i određene promjene u uređenju interijera. Definitivno se kao plus za sve buduće putnike ističu nova i šira sjedala, kao i veći stolići te znatno prostraniji prostor za pohranu prtljage.

Svako sjedalo je sada opremljeno i s većim držačem za tablete te USB priključkom, a cijeli zrakoplov sad ima na raspolaganju znatno širu paletu rasvjetnih boja.

Uz još neke detalje u uređenju interijera, svakako valja istaknuti kako će sada i kabinsko osoblje imati puno više prostora za djelovanje jer je prolaz između sjedala proširen, a pretinci iznad glave su lakše dostupni.

Prvi Airbus A321neo s novim detaljima na vanjskom dijelu zrakoplova KLM planira preuzeti u nadolazećim mjesecima te već u kolovozu započeti s letovima koristeći 1 od ukupno 30ak novih Airbus A321neo zrakoplova.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar