NOVOSTI

Wizz Air povukao iz prodaje tri linije za Dubrovnik

Mađarski niskotarifni avioprijevoznik, Wizz Air, povukao je iz prodaje karte na tri sezonske linije prema Zračnoj luci Dubrovnik.

Wizz Air povukao iz prodaje tri linije za Dubrovnik
Photo: Croatian Aviation

Poznati niskotarifni avioprijevoznik, Wizz Air, zatvorio je prodaju na svoje tri sezonske linije prema Zračnoj luci Dubrovnik. Radi se o linijama iz Londona, Beča i poljskog Wroclawa, koje su u prometu bile u ljetnom redu letenja 2023. godine.

Wizz Air trenutno ima velik broj prizemljenih zrakoplova zbog generalnog problema na istom tipu motora, što uzrokuje značajnu redukciju reda letenja i sada, u zimskim mjesecima, a prijevoznik ne očekuje skore promjene po tom pitanju pa iz istog razloga već sada drastično reže svoj planirani ljetni red letenja za ovu godinu. Samo u posljednjoj izmjeni reda letenja za ljeto, otkazano je čak više od 100 redovnih linija, a očekuje se da će do početka travnja doći do daljnjih redukcija programa za nadolazeću ljetnu sezonu.

Prema trenutnom planu, Wizz će ove ljetne sezone prometovati samo na jednoj redovnoj liniji prema Dubrovniku, i to iz poljskog glavnog grada, Varšave, od sredine lipnja do kraja rujna, dva puta tjedno.

Na linijama ovog niskotarifnog prijevoznika prema Splitu za sada nema operativnih promjena, prijevoznik planira prometovanje na ukupno 10 sezonskih linija.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar