NOVOSTI

(5 novih destinacija) Preko 100 tjednih letova na 30 linija Ryanaira iz Zagreba!

Irski niskotarifni avioprijevoznik, Ryanair, u predstojećem ljetnom redu letenja koji na snagu stupa posljednjeg vikenda u ožujku te traje sve do kraja listopada, najavljuje čak 30 redovnih linija iz svoje zagrebačke baze, a pritom će svakog tjedna prometovati na više od 100 tjednih letova prema odnosno iz glavnog grada Hrvatske.

(5 novih destinacija) Preko 100 tjednih letova na 30 linija Ryanaira iz Zagreba!

Irski Ryanair obavio je posljednje operativne promjene za nadolazeći ljetni red letenja u kojem će značajno povećati svoje prisustvo u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb. Kako smo ranije ekskluzivno najavili, Ryanair će ovog proljeća uvesti pet potpuno novih linija iz Zagreba, tri prema Španjolskoj (Alicante, Palma de Mallorca, Girona) te po jednu prema Francuskoj (Marseille) i Italiji (Pisa).

Uz 5 navedenih novih linija, Ryanair s ljetnim redom letenja ponovno uspostavlja linije iz Zagreba prema Sofiji, Solunu, Podgorici, Manchesteru, kao i liniju za Malmo, a u lipnju i prema dva odredišta u Grčkoj – Krfu i Kosu.

Klikom na START EXPLORING niže možete provjeriti sva odredišta Ryanaira iz Zagreba, naveden je broj tjednih letova te dani prometovanja u tjednu. Kako smo već spomenuli, samo linije prema Krfu i Kosu kreću s prometovanjem u lipnju, sve ostale linije u prometu će biti od kraja ožujka odnosno početka travnja.

Valja također spomenuti kako će linija za Lanzarote prometovati i ovog ljeta (uvedena prošle jeseni) s jednim tjednim letom, no na većem broju postojećih linija prijevoznik će ovog ljeta povećati broj tjednih rotacija u odnosu na prošlu godinu.

Linija prema Malti prometovat će svakodnevno (prošlog ljeta 4 puta tjedno), prema Baselu 6 puta tjedno (prošlog ljeta 4 puta tjedno), prema Londonu 9 puta tjedno (prošlog ljeta 7 puta tjedno), prema Parizu 4 do 5 puta tjedno, a na većem broju linija nadodan je još jedan tjedni let, poput linije za Podgoricu, Rim, Charleroi i Gothenburg.

(5 novih destinacija) Preko 100 tjednih letova na 30 linija Ryanaira iz Zagreba!

Na 30 linija Ryanair će ovog ljeta prometovati uglavnom sa zrakoplovima tipa A320, tvrtke kćerke Lauda, no u Zagreb će dolaziti i zrakoplovi iz drugih baza. Očekuje se da će prijevoznik, s obzirom na najavljena povećanja, u Zagreb ovog proljeća bazirati svoj četvrti zrakoplov spomenutog tipa, no službene potvrde za isto još uvijek nema. Za pretpostaviti je da će prijevoznik prije početka ljetnog reda letenja u Zagrebu održati press konferenciju i službeno najaviti sve linije koje su već u prodaji, kako bi iskoristio trenutak za promidžbu u medijima.

Samo u razdoblju ljetnog reda letenja, od kraja ožujka do kraja listopada ove godine, Ryanair će na svojim redovnim letovima prema odnosno iz zagrebačke zračne luke ponuditi više od 1.15 milijuna sjedala, što predstavlja značajno povećanje u odnosu na prošlogodišnji ljetni red letenja, a posljedično nakon najave 5 novih linija te povećanja broja tjednih rotacija na gotovo 10 postojećih linija.

17 komentara

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar