NOVOSTI

Više sjedala Air Francea prema Splitu

Air France je revidirao svoj ljetni red letenja za sljedeću godinu za Dubrovnik, prema kojem će ponuditi više tjednih rotacija u špici ljetne sezone. Prema splitskoj zračnoj luci broj rotacija gotovo isti, no kapaciteti će ipak biti nešto veći.

Više sjedala Air Francea prema Splitu
Photo: Croatian Aviation

Francuski nacionalni avioprijevoznik u ljetnom redu letenja sljedeće godine blago će povećati broj ponuđenih sjedala na svojoj sezonskoj liniji između Pariza i Splita. Uzmemo li u obzir kapacitete drugih avioprijevoznika, Air France je u splitskoj zračnoj luci prisutan s razmjerno malim kapacitetom, no svakako treba uzeti u obzir činjenicu da nizozemski KLM, tvrtka s kojom Air France čini grupu, prema Splitu leti cijele godine, a u špici ljetne sezone i do 3 puta dnevno, pa kombinacija kapaciteta ova dva prijevoznika zajedno stvara dominaciju na tržištu.

Nakon najave povećanja broja tjednih rotacija prema Zračnoj luci Dubrovnik, Air France je revidirao i ljetni red letenja za Split za sljedeće ljeto. Avioprijevoznik planira obnoviti liniju prema Splitu krajem travnja, baš kao i ovog ljeta, s jednim tjednim letom (nedjeljom), a zbog praznika u Francuskoj ponudit će i dodatni, drugi tjedni let srijedom (01. i 08.05.2024.).

Početkom srpnja broj letova će se s jednog povećati na ukupno 6, odnosno, svakog dana osim subotom. Za razliku od ljetne sezone 2023. kada su na ovoj liniji i do tri puta tjedno prometovali najmanji zrakoplovi u floti (Embraer E70), za sljedeće ljeto u najavi su zrakoplovi tipa Embraer E90, kapaciteta 100 putnika.

Do kraja kolovoza Air France će prometovati 6 puta tjedno prema Splitu, nudeći tako zajedno s KLM-om do četiri dnevna polaska iz odnosno prema splitskoj zračnoj luci.

U posezoni Air France će, do kraja rujna, prometovati na ovoj liniji jednom tjedno, nedjeljom, a van špice ljetne sezone najavljeni su zrakoplovi iz A320 obitelji.

U odnosu na 2023., u ljeto 2024. godine Air France će ponuditi oko 3.500 sjedala više na liniji između Pariza i Splita.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar