NOVOSTI

165 krava odletjelo iz Zagreba u Kuwait

Rano ujutro (05:45 sati) na 28. prosinca u zagrebačku je zračnu luku sletio zrakoplov tipa B747 u teretnoj verziji iz belgijskog Liegea, da bi nekoliko sati kasnije nastavio put prema Kuwaitu s posebnim teretom.

165 krava odletjelo iz Zagreba u Kuwait
Photo: Magma Aviation

Boeing 747 je28. prosinca ujutro bio gost u zagrebačkoj zračnoj luci. Radi se o zrakoplovu u teretnoj verziji, u vlasništvu britanske kompanije Magma Aviation Limited, specijaliziranoj za prijevoz tereta, osobito onog većih dimenzija s obzirom na kapacitet samih zrakoplova.

165 krava odletjelo iz Zagreba u Kuwait
Photo: Zagreb Airport

Rano ujutro zrakoplov je sletio u Zagreb iz Liegea, a u zagrebačkoj je zračnoj luci izvršen utovar ukupno 165 krava! Krave su u 09:45 sati poletjele iz zagrebačke zračne luke prema Kuwaitu, u koji su sletjele nakon nešto više od četiri sata.

Ovaj popularni tip zrakoplova relativno je rijedak gost u hrvatskim zračnim lukama, u 2023. godini moglo ga se vidjeti isključivo u Zagrebu i Dubrovniku, u Zagrebu u više navrata, uglavnom u teretnoj verziji, dok je u Dubrovniku u špici ljetne sezone nekoliko dana bio parkiran zrakoplov B747 Qatar Airwaysa, zbog prijevoza katarskog šeika.

S obzirom na to da se ovaj tip zrakoplova polako ali sigurno povlači iz uporabe za prijevoz putnika, jasno je da se prijevoz putnika ovim tipom zrakoplova prema hrvatskim zračnim lukama neće obavljati, no nema sumnje da će Queen of the Skies, u svojoj teretnoj verziji, povremeno dolaziti u Hrvatsku.

1 komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar