NOVOSTI

Finnair idućeg ljeta neće letjeti za Zagreb

Finski nacionalni avioprijevoznik, član Oneworld alijanse, Finnair, potvrdio je da sljedećeg ljeta neće prometovati na liniji između Helsinkija i Zagreba.

Finnair idućeg ljeta neće letjeti za Zagreb

Nakon više pozitivnih vijesti za zagrebačku zračnu luku za ljetni red letenja 2024. godine, potvrđena je i jedna loša vijest. Naime, Finnair ne planira obnoviti svoju sezonsku liniju između Helsinkija i Zagreba, uvedenu u ljeto 2021. godine.

Kako je već objavljeno u brojnim medijima, Finnair je odlučio ukinuti liniju između Helsinkija i Zagreba te se u Zagreb neće vratiti na ljeto 2024. godine. Linija je bila u prometu do tri puta tjedno, s više tipova zrakoplova iz flote avioprijevoznika, od manjih Embraera do najvećih zrakoplova iz A320 obitelji.

Podsjećamo, na ovoj je liniji do izbijanja globalne pandemije prometovala Croatia Airlines, no kompanija liniju do sada nije obnovila, pa će tako Zagreb ostati bez direktne linije s glavnim gradom Finske. Finski će avioprijevoznik očekivano nastaviti prometovati prema Splitu i Dubrovniku, prema kojima u ljetnom redu letenja ima značajno više tjednih rotacija.

Nakon nekoliko pozitivnih najava (više letova Turkish Airlinesa, nove linije Ryanaira, povećanje kapaciteta KLM-a, itd.), ovo je praktički prva vijest o ukidanju jedne linije prema Zagrebu za ljeto sljedeće godine.

2 komentara

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar