AVGEEK

Velika kašnjenja u Zagrebu 08.12.2023.

Zbog loših vremenskih uvjeta, velike vlage, hladnoće i magle, došlo je do poremećaja u redovnom prometu u zagrebačkoj zračnoj luci. Zrakoplovi su zbog niske temperature zraka, visoke vlage i magle morali prolaziti postupak de-icinga što je dovelo do velikih kašnjenja iz Zagreba.

Velika kašnjenja u Zagrebu 08.12.2023.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Zagrebu je danas, 08.12., došlo do velikih poremećaja u prometu. Naime, zrakoplovi su morali prolaziti postupak de-icinga (uklanjanja leda s trupa i krila zrakoplova), što je dovelo do značajnih poremećaja u prometu. Nije jasno da li je zagrebačka zračna luka bila nespremna (dovoljan broj ljudi i vozila za sam postupak) za ovu situaciju, no postupak odleđivanja zrakoplova u zimskim mjesecima je standardan proces i ne bi trebao dovoditi do značajnijih poremećaja u prometu.

Neka od kašnjenja prikazali smo u tablici niže, sukladno dostupnim podacima s web stranice same zračne luke, ali naravno i uz pomoć Flightradara koji, napominjemo, nije najpouzdaniji.

Velika kašnjenja u Zagrebu 08.12.2023.

Velike operativne probleme u Zagrebu danas imaju i dva avioprijevoznika koji u ovoj zračnoj luci imaju svoje baze – Croatia Airlines i Ryanair.

Letovi Ryanaira imali su značajna kašnjenja u polasku iz Zagreba. Let za Memmingen poletio je iz Zagreba u 12:49 sati (49 minuta kašnjenja), let za Pariz u 16:04 sati (preko 3 sata kašnjenja), let za London u 15:57 sati (preko 1 sata kašnjenja), a let za Dublin u 18 sati (preko 2 sata kašnjenja).

S obzirom na vrijeme i vremenske uvjete, za očekivati je da će se poremećaji u prometu nastaviti tijekom večernjih sati, a u sljedećim danima će svakako ovisi o vremenskim neprilikama.

3 komentara

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar

  • tamo vjecno fali ljudi, i falit ce s obzirom da su uvjeti ocajni. zapravo ne kuzim zasto oni koji tamo rade i dalje rade za aerodrom! za te pare mogu radit u normalnim smjenama, na normalnim radnim mjestima itd… dno dna

  • Ryanair let za Dublin – navodno se zapalio motor na avionu pri polijetanju, pa avion odustao i vratio se, a nitko o tome ne piše?!