NOVOSTI

United Airlines i ovog ljeta direktno iz New Yorka prema Hrvatskoj

Američki avioprijevoznik, United Airlines, i ovu će ljetnu sezonu redovno prometovati između New Yorka i Dubrovnika, što je ujedno i jedina direktna aviolinija između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država. Bit će ovo treće ljeto United Airlinesa u Dubrovniku, nakon pokretanja linije u srpnju 2021. godine.

United Airlines i ovog ljeta direktno iz New Yorka prema Hrvatskoj
Photo: United u Dubrovniku

Odmah nakon kraja lockdowna u Europi, američki je United Airlines uveo direktnu liniju između New Yorka (Newark) i Dubrovnika, a isto je učinila i Delta Air Lines, s redovnom linijom iz istog grada no druge zračne luke (JFK). Delta se u 2022. godini nije vratila u Dubrovnik, neće ni ove godine, kao ni treći američki prijevoznik, American Airlines, koji je prije globalne pandemije prometovao između Philadelphije i Dubrovnika.

Dubrovnik će i dalje biti jedina zračna luka u Hrvatskoj s direktnom linijom prema SAD-u. Linija United Airlinesa između New Yorka i Dubrovnika kreće s prometovanjem 27. svibnja ove godine, a letovi su najavljeni do kraja rujna, praktički identično kao i prošle godine.

U razdoblju od kraja svibnja do kraja rujna, United Airlines će između Dubrovnika i New Yorka obaviti 72 rotacije i na svojim letovima ponuditi preko 30 tisuća sjedala. Na liniji će, kao i prethodnih godina, prometovati zrakoplovi tipa B767-300ER koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 30 sjedala u business, 46 u economy plus te 138 sjedala u običnoj, ekonomskoj klasi.

United Airlines i ovog ljeta direktno iz New Yorka prema Hrvatskoj
Photo: United

Spomenuti tip zrakoplova i prethodnih je godina prometovao na liniji između dva grada, a tek je povremeno, uglavnom iz tehničkih razloga i nedostatka zrakoplova istog tipa, u Dubrovnik slijetao i veći zrakoplov,B767-400ER, kapaciteta 240 putnika.

United će iz Dubrovnika prema New Yorku ovog ljeta polijetati četiri puta tjedno, svakog utorka, četvrtka, subote i nedjelje. Američki prijevoznik neće jedini dolaziti u Dubrovnik s širokotrupcima, britanski TUI ljeti redovno šalje zrakoplove tipa B787 na Čilipe, a ljeti je često moguće vidjeti i privatne širokotrupce na dubrovačkoj stajanci.

I dok su druga dva ranije spomenuta američka prijevoznika, Delta i American, trenutno nezainteresirani za povratak u najjužniju hrvatsku zračnu luku, United nastavlja s operacijama i ovog ljeta. Kompanija je očito iznašla model koji na ovoj liniji funkcionira, doduše relativno kratko, tek puna četiri mjeseca, no s obzirom na sezonalnost hrvatskog turizma, bilo bi neozbiljno očekivati nešto više od samog prijevoznika.

TRIP REPORT s ove linije možete pročitati OVDJE.

5 komentara

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar