ANALIZE

U Zagrebu u studenome 275 tisuća putnika

Kroz Međunarodnu zračnu luku Zagreb u studenome ove godine prošlo je više od 275 tisuća putnika, u 11 mjeseci ove godine kroz glavnu je hrvatsku zračnu luku prošlo više od 3.4 milijuna putnika.

U Zagrebu u studenome 275 tisuća putnika
Photo: Croatian Aviation

Zagrebačka zračna luka nastavlja s rastom broja putnika na mjesečnoj razini. U studenom ove godine kroz nju je prošlo ukupno 275.848 putnika, odnosno 22 tisuće putnika više nego istog mjeseca prošle godine, te 28 tisuća putnika više u uspredbi sa studenim rekordne 2019. godine, prije izbijanja globalne pandemije.

Chart by Visualizer

U razdoblju od siječnja do kraja studenog ove godine u zagrebačkoj je zračnoj luci ukupno prihvaćeno i otpremljeno 3.444.449 putnika, pa je time Zagreb prešao ukupnu brojku putnika iz 2019. godine, koja je do sada bila rekordna. S obzirom na red letenja i povećanu potražnju u prosincu, očekuje se da će Zagreb u ovoj godini imati između 3,6 i 3,7 milijuna putnika.

5 komentara

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar

 • wow, dosta dobro! nije neko cudo ali rekordna godina svakako je…

  Samo jos napomena, fali vam prvi objavljujemo haha 😉

  • Rekordno je, to je dobro 🙂

   Sto se tice prvi objavljujemo – pa svakako nismo prvi kad je to javni podatak koji prve objavljuju zracne luke na njihovim webovima 🙂

 • Realno, moglo je i bolje, odnosno moralo je. Naravno, ne s ovoliko linija, ali da ZAG plese oko 3 milijuna putnika meni je to tuzno, odavno smo trebali biti barem na 5….

  • trebali ali nismo, imamo to sto imamo, mogli smo imat 10 milijuna, ali ih nemamo. moglo je biti milijun, ali nije…koja je to logika tvog komentara sam bog zna…

 • da nema tog Ryanaira, Zagreb bi bio u teskoj banani….no dobro, statistika trpi sve, i Ryanairovi putnici su putnici!