ANALIZE

Skromne brojke u Osijeku i Puli

Zračna luka Osijek u studenome je prihvatila i otpremila skromnih 1.081 putnika, svega 11 putnika više nego istog mjeseca prošle godine.

Skromne brojke u Osijeku i Puli
Photo: Osijek Airport

Zračna luka Osijek ovog je studenog zabilježila svega 11 putnika više nego istog mjeseca prošle godine, zračna luka ima isti broj letova i linija kao i prošle zime, naime, iz Osijeka je s Trade Airom moguće letjeti prema Zagrebu, Puli, Rijeci, Splitu i Dubrovniku, dok je jedina redovna međunarodna linija ona Croatia Airlinesa za Munchen koja prometuje dva puta tjedno.

Chart by Visualizer

Statistički gledano, za Osijek je ovo bila uspješna godina, s obzirom na to da je Ryanair uveo redovnu liniju između Londona i Osijeka, brojke putnika su statistički otišle u nebo, no još uvijek se radi o razmjerno malim brojkama putnika na mjesečnoj razini. Samo za usporedbu, u kolovozu je kroz ovu zračnu luku prošlo 6.142 putnika, što je dnevni promet Zagreba u zimskim mjesecima.

Ipak, Pozitivan je to iskorak za Osijek koji je u 11 mjeseci ove godine zabilježio 35.565 putnika, gotovo 20 tisuća putnika više nego cijele 2022. godine! Brojke će i u prosincu, naravno, biti skromne, no nadamo se kako uprava ove zračne luke radi na uvođenju još sezonskih redovnih linija kako bi u ljetnom redu letenja 2024. godine brojke dodatno porasle.

Zračna luka Pula također bilježi skroman rezultat u studenome. Naime, kroz ovu je zračnu luku u studenome prošlo 2.539 putnika, odnosno 500 putnika više nego istog mjeseca prošle godine. Naravno, redovan promet u zimskim mjesecima je skroman u Puli. Na raspolaganju je domaća linija Croatia Airlinesa za Zagreb i Zadar, međunarodna linija za Zurich, te domaći letovi Trade Aira za Osijek i Split.

Chart by Visualizer

U 11 mjeseci ove godine kroz pulsku je zračnu luku prošlo ukupno 422.790 putnika, što je 30 tisuća putnika više nego u istom razdoblju prošle godine, no Pula se ni ove godine neće približiti svojim rekordnim brojkama iz predpandemijskog razdoblja. Tada je, podsjećamo, zračna luka bila praktički izjednačena s brojem putnika u zadarskoj zračnoj luci, a Zadar je i ove godine prešao brojku od milijun prihvaćenih i otpremljenih putnika

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar