ANALIZE

U Zadru u prvom mjesecu nove godine 1.211 putnika

Zračna luka Zadar u siječnju ove godine prihvatila je i otpremila ukupno 1.211 putnika na jedinoj redovnoj liniji.

<strong>U Zadru u prvom mjesecu nove godine 1.211 putnika</strong>
Photo: Zadar Airport

Zadarska je zračna luka godinu započela s ukupno 1.211 putnika. Radi se o povećanju u odnosu na isti mjesec 2022. godine kada je zabilježeno 719 putnika.

Brojke u zimskim mjesecima nisu bile značajno bolje ni prethodnih godina, naime, Zadar je u zimskom redu letenja povezan tek s Pulom i Zagrebom redovnom domaćom PSO linijom Croatia Airlinesa, ništa se nije promjenilo ni ove godine, to je jedina linija koja prometuje prema Zadru i ove zime.

2019. godine u siječnju 2.422 putnika, što je najviša siječanjska brojka u posljednjih 10 godina u Zadru, dok su brojke u 2020. i 2021. godini išle ispod 1.000, što je bila posljedica globalne pandemije i lockdowna u Europi.

Zadarska će zračna luka ponovno oživjeti s prvim danom ljetnog reda letenja, odnosno 26. ožujka, kada će se obnoviti mnoge sezonske linije, a prije svega mislimo na irski Ryanair čija je ljetna baza smještena upravo u zadarskoj zračnoj luci.

Podsjećamo, zadarska je zračna luka u prošloj godini prvi put u svojoj dugoj povijesti prihvatila i otpremila više od milijun putnika u jednoj kalendarskoj godini, ove godine očekuje se nastavak pozitivnog trenda!

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar