ANALIZE

Zagreb u siječnju preko 220 tisuća putnika

Međunarodna zračna luka Zagreb u siječnju ove godine prihvatila je i otpremila više od 220 tisuća putnika, radi se o značajnom povećanju u odnosu na isti mjesec prošle godine.

<strong>Zagreb u siječnju preko 220 tisuća putnika</strong>
Photo: Josip Škof, Zagreb Airport

Kroz Međunarodnu zračnu luku Zagreb u siječnju ove godine prošlo je ukupno 221.747 putnika, čak 81 tisuća putnika više u odnosu na isti mjesec 2022. godine (140.176 putnika).

Radi se o povećanju od gotovo 20 tisuća putnika u odnosu na isti mjesec 2020. godine, kada je zabilježeno 203 tisuće putnika, netom prije početka globalne pandemije i lockdowna u Europi.

Za očekivati je pozitivan trend i u sljedećim mjesecima, prije svega zahvaljujući irskom Ryanairu koji planira više operacija nego prošlog ljeta, no s obzirom na najave o otkazivanjima određenih linija te redukciji planiranih programa drugih avioprijevoznika, pitanje je kojim će tempom brojke putnika rasti u Zagrebu u ovoj godini. Siječanj je počeo odlično, radi se o rekordnim brojkama čak i u odnosu na razdoblje prije globalne pandemije.

Podsjećamo, 2022. godinu Zagreb je zaključio s ukupno 3.124.605 putnika, a za očekivati je da će ove godine biti ostvaren dosad rekordan promet iz 2019. godine, kada je kroz glavnu hrvatsku zračnu luku prošlo više od 3.4 milijuna putnika.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar