ANALIZE

Pula u prvom mjesecu manje od 2 tisuće putnika

Zračna luka Pula u prvom mjesecu nove godine prihvatila je i otpremila manje od 2 tisuće putnika.

Pula u prvom mjesecu manje od 2 tisuće putnika

Kroz vrata Zračne luke Pula u siječnju ove godine prošlo je ukupno 1.903 putnika, što je gotovo 700 putnika više u odnosu na siječanj 2022. godine kada je zabilježeno njih 1.250.

Kroz prvu polovicu siječnja Zračna luka Pula bila je povezana s Zurichom redovnom linijom Croatia Airlinesa, a nekoliko redovnih letova odradila je i Air Serbia na liniji za Beograd.

Domaći promet je bio značajniji, naime, Trade Air je cijelog mjeseca prometovao na redovnoj liniji između Pule, Osijeka i Splita, a Croatia Airlines je Pulu povezivala s Zadrom i Zagrebom. Činjenica jest da je od ukupno broja putnika u siječnju, njih više od 1.200 putovalo na domaćim linijama.

Promet je dakako skroman u zimskim mjesecima, no siječanjski rezultat bolji je u odnosu na iste mjesece posljednje dvije godine, broj putnika bio je tek neznatno viši u siječnju 2019. i 2018. godine.

Podsjećamo, Zračna luka Pula u cijeloj 2022. godini prihvatila je i otpremila gotovo 397 tisuća putnika, što je daleko od rezultata prije globalne pandemije. Naime, 2019. ostaje rekordna godina u kojoj je na Valturi zabilježeno čak 777 tisuća putnika. S obzirom na najave za predstojeću ljetnu sezonu, jasno je da se ni ove godine pulska zračna luka neće približiti navedenom rekordu.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar