ANALIZE

Rijeka u siječnju 566 putnika

Zračna luka Rijeka u siječnju ove godine prihvatila je i otpremila svega 566 putnika.

<strong>Rijeka u siječnju 566 putnika</strong>
Photo: Rijeka Airport

Riječka je zračna luka u prvom mjesecu ove godine prihvatila i otpremila svega 566 putnika, radi se o otprilike 400 putnika više u odnosu na isti mjesec 2022. i 2021. godine, te o gotovo istom rezultatu u odnosu na siječanj 2020. godine.

Brojka je, očekivano, skromna, s obzirom na to da Rijeka nema značajnog redovnog prometa u zimskim mjesecima. Naime, u prvoj polovici siječnja u prometu je bila redovna linija Croatia Airlinesa za Munchen, dok su kroz cijeli mjesec u prometu bile samo domaće linije Trade Aira prema Osijeku, Splitu i Dubrovniku s razmjerno malim kapacitetom.

Brojke su bile značajno bolje prije izbijanja globalne pandemije, naime, u siječnju 2019. godine Rijeka je imala gotovo 2 tisuće putnika, a godinu ranije gotovo 1.500.

Pred ovom je zračnom lukom izazovna ljetna sezona. Kako smo ranije izvještavali, doći će do ukidanja nekoliko linija (operacije poljskog LOT Polish Airlinesa), Lufthansa ukida jedan od dva tjedna leta za Frankfurt, a irski Ryanair odgađa početak prometovanja na svoje tri linije za nekoliko mjeseci, što će se negativno odraziti na broj putnika u ovoj zračnoj luci.

S obzirom na trenutne najave, Rijeka ove godine neće dostići rezultat iz rekordne 2019. godine kada je opslužila više od 200 tisuća putnika, no izgledno je da će i rezultat iz prošle godine (164 tisuće putnika) također biti nedostižan.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar