ANALIZE

U Splitu u 2023. godini rekordan broj putnika

Splitska zračna luka objavila je svoju statistiku za prosinac te time potvrdila ono o čemu smo već pisali, 2023. je bila rekordna godina za ovu zračnu luku, do sada kroz nju nikada nije prošlo ovoliko putnika!

U Splitu u 2023. godini rekordan broj putnika

Splitska zračna luka objavom statistike za prosinac potvrdila je ono što smo već znali – 2023. godina bila je rekordna za ovu zračnu luku. Od kad je otvorila svoja vrata, kroz nju ni jednom nije prošlo toliko putnika, pa čak ni 2019. godine koja je do sada držala rekord.

Chart by Visualizer

Na Resniku je ove godine prihvaćeno i otpremljeno ukupno 3.358.902 putnika, odnosno 450 tisuća putnika više u odnosu na 2022. godinu. Još je važniji podatak da je u usporedbi s do sad rekordnom 2019. godinom, u 2023. godini u splitskoj zračnoj luci bilo gotovo 57 tisuća putnika više.

Brojke su u prosincu ponovno bile skromne, kroz zračnu luku je prošlo 39.019 putnika, odnosno 2 tisuće putnika više nego u prosincu 2022. godine.

Chart by Visualizer

S obzirom na to da je turistička sezona bila odlična, očekivalo se da će Split u ljetnim mjesecima ostvariti zavidan broj putnika, što se i dogodilo, pri čemu je u samoj špici ljetne sezone zabilježen najveći broj putnika. Naime, u srpnju i kolovozu kroz ovu je zračnu luku prošlo 1.4 milijuna putnika.

Najave za ljetni red letenja sljedeće godine već pristižu, nema sumnje da će brojke nastaviti rasti u Splitu, no jasno je da ove godine ova zračna luka neće odnijeti titulu najprometnije u Hrvatskoj, kao što je to bio slučaj 2021. godine.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar