ANALIZE

Nova godina u hrvatskim zračnim lukama

Za razliku od Božića koji je hrvatske zračne luke stavio u svojevrsno stanje mirovanja barem na jedan dan, prvi dan 2024. godine je donio priličan broj letova prema više domaćih i stranih odredišta. Po broju letova i zaposlenosti prednjačio je Zagreb kako to obično biva tijekom zimskih mjeseci.

<strong>Nova godina u hrvatskim zračnim lukama</strong>
Photo: BoliviaInteligente

Zagreb

Zagreb na prvi dan Nove godine planira zabilježiti 56 rotacija na linijama komercijalnih putničkih zrakoplova. Uz to, iz Međunarodne zračne luke Zagreb moglo se letjeti prema više od 25 međunarodnih odredišta, kako unutar Europske unije tako i van Europske unije.

Prvi novogodišnji odlazni let iz Zračne luke Franje Tuđman odradio je irski niskotarifni prijevoznik Ryanair na liniji prema Oslu (Sandefjord) zakazanoj u 05:45 sati.

Što se tiče prvog novogodišnjeg dolaznog leta u Zračnu luku Franju Tuđman, isti je odradila hrvatska charter zrakoplovna tvrtka sa sjedištem u Zagrebu, odnosno Trade Air koji je u Zagreb sletio iz Osijeka oko 07:30 minuta u sklopu PSO programa.

Tradicionalno u zagrebačkoj zračnoj luci najzaposlenija aviokompanija nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines koji je iz Zagreba prometovala prema destinacijama kao što su Amsterdam, Beč (2 dnevna leta), Pariz, Zürich (2 dnevna leta), Copenhagen, Frankfurt (2 dnevna leta), Skopje (2 dnevna leta), Rim (via Split), London, Sarajevo (2 dnevna leta), Brussels i München.

Od domaćih linija Croatia Airlines je prometovala prema Dubrovniku, Splitu te na liniji koja spaja Zagreb, Zadar i Pulu. Naravno, Trade Air je kako smo ranije rekli prometovao na liniji između Osijeka i Zagreba.

Odmah iza nacionalnog avioprijevoznika našao se irski niskotarifni avioprijevoznik po broju letova i destinacija koji je iz Zagreba na 1. dan Nove godine letio prema destinacijama kao što su Oslo (Sandefjord), Brussels (Charleroi), Malaga, Memmingen, Malta, Rim (Fiumicino), Weeze, Dublin, Milan (Bergamo), Gothenburg, Paphos, London (Stansted) i Naples.

Što se tiče ostalih zrakoplovnih prijevoznika koje se moglo vidjeti na 1. dan Nove godine u Zagrebu, među istima su bili KLM (Amsterdam, 2 dnevna leta), Turkish (Istanbul, 2 dnevna leta), Air Serbia (Beograd, 3 dnevna leta), Lufthansa (München, Frankfurt), Flydubai (Dubai), Austrian (Beč), Eurowings (Koln, Stuttgart), Air France (Pariz), Qatar (Doha) i LOT (Varšava).

Split

Što se tiče naše najprometnije morske zračne luke koja je 2023. godinu zaključila pod novim imenom kao Zračna luka Zračna luka Sveti Jeronim, zabilježeno je nekolicina letova prema većim europskim čvorištima.

Iako Split tijekom zimskih mjeseci ne bilježi znatan promet i broj destinacija, ipak je kroz zimu 2023/2024, uključujući i na 1. dan Nove godine imao posla.

Naime, Split je 1. dana Nove godine zabilježio letove 3 avioprijevoznika i to 2 hrvatska, Croatia Airlines i Trade Air te 1 stranog avioprijevoznika, odnosno Eurowings.

Zapravo, zahvaljujući nacionalnom avioprijevozniku Split je bio povezan s europskim odredištima kao što su München, Frankfurt i Rim. Osim toga, Split je letom Eurowingsa bio povezan s Düsseldorfom.

Od domaćih linija, Split je imao liniju nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlinesa prema Zagrebu te Trade Aira prema Osijeku.

Dubrovnik

Naša treća najprometnija, odnosno najjužnija zračna luka koja je također 2023. godinu zaključila pod novim imenom Zračna luka Ruđer Bošković, na 1. dan Nove godine je zabilježila sveukupno 6 odlaznih i dolaznih letova.

Dubrovnik na 1. dan Nove godine nije imao poveznicu s europskim odredištima, barem što se tiče letova komercijalnih putničkih zrakoplova.

Dakle, Dubrovnik je imao 3 rotacija zrakoplova na liniji prema Zagrebu koju obavlja nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines.

Ostale hrvatske zračne luke

Glede redovnih linija u ostalim hrvatskim zračnim lukama na 1. dan Nove godine, Zadar, Pula i Osijek su zabilježili letove na redovnim domaćim linijama. Konkretno, Croatia Airlines je prometovala na domaćoj liniji koja spaja Zagreb, Zadar i Pulu.

Od ostalih linija, u sklopu PSO programa, Trade Air je prometovao na linijama koje su spajale hrvatske gradove, odnosno Zagreb, Osijek, Split i Pulu.

Od hrvatskih zračnih luka, jedino Rijeka i Brač nisu zabilježili letove na redovnim linijama na 1. dan Nove godine.

I na kraju, sretna vam svima 2024. godina!

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar