ANALIZE

Dubrovnik u studenome 38 tisuća putnika, najavljena još jedna nova linija za ljeto!

Zračna luka Dubrovnik objavila je svoju mjesečnu statistiku za studeni, no ujedno je stigla i najava još jedne nove linije za sljedeće ljeto!

Dubrovnik u studenome 38 tisuća putnika, najavljena još jedna nova linija za ljeto!
Photo: Croatian Aviation

Zračna luka Dubrovnik u studenome ove godine prihvatila je i otpremila 38.384 putnika, gotovo 8 tisuća putnika više u odnosu na isti mjesec prošle godine, no ujedno gotovo 19 tisuća putnika manje nego u studenome 2019. godine, prije izbijanja globalne pandemije.

Chart by Visualizer

Dubrovnik u prvih 11 mjeseci ove godine bilježi gotovo 2.4 milijuna putnika, gotovo 250 tisuća putnika više nego u cijeloj prošloj godini.

Na press konferenciji održanoj u zračnoj luci, najavljene su dvije nove linije za sljedeće ljeto što je spomenuto u ranijoj objavi, no u međuvremenu je u prodaju puštena još jedna nova linija za sljedeću ljetnu sezonu. Naime, Cyprus Airways, nacionalni prijevoznik Cipra, u ljetnom redu letenja sljedeće godine uvodi novu redovnu liniju (prvu prema Hrvatskoj) između Larnace i Dubrovnika.

Dubrovnik u studenome 38 tisuća putnika, najavljena još jedna nova linija za ljeto!

Linija će prometovati od 01. srpnja do 06. rujna 2024. godine, svakog ponedjeljka i petka, a na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A220 te A230, kapaciteta 122 odnosno 180 sjedala.

S obzirom na nove linije, a osobito na činjenicu kako će Ryanair na proljeće u Dubrovniku otvoriti svoju bazu i ukupno 16 novih linija, u Dubrovniku se sljedećeg ljeta očekuje značajan rast broja putnika, s time da se tek objava povećanja frekvencija brojnih avioprijevoznika na već postojećim linijama prema dubrovačkoj zračnoj luci.

1 komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar