ANALIZE

U prva tri mjeseca 2023. u Splitu preko 110 tisuća putnika

Zračna luka Split objavila je mjesečnu statistiku za prethodni mjesec. Broj putnika u ožujku ove godine veći je čak i u odnosu na ožujak 2019. godine!

U prva tri mjeseca 2023. u Splitu preko 110 tisuća putnika

Zračna luka Split u ožujku ove godine prihvatila je i otpremila čak 50.720 putnika, što je 18.275 putnika više u odnosu na isti mjesec prošle godine. Prije izbijanja globalne pandemije, u ožujku 2019. godine, na Resniku je zabilježeno 50.037 putnika, pa je ovogodišnji rezultat bolji čak i u odnosu na to razdoblje.

U prva tri mjeseca ove godine kroz splitsku je zračnu luku prošlo 113.124 putnika, odnosno 40 tisuća putnika više nego u istom razdoblju prošle godine.

Na kraju ožujka započeo je i ljetni red letenja, zrakoplovi su bili odlično popunjeni, djelomično i zbog utakmice nogometne reprezentacije u Splitu. Podsjećamo, nizozemski je KLM između Splita i Amsterdama u ožujku prometovao svakodnevno, dok je Croatia Airlines iz Splita prometovala prema velikim europskim čvorištima poput Munchena, Frankfurta i Rima.

U travnju će Split zasigurno zabilježiti više od 140 tisuća putnika, početak predsezone i blagdan Uskrsa u Split će dovesti brojne goste. Nema sumnje u još jednu uspješnu sezonu za ovu zračnu luku.

Grafikon s mjesečnom i godišnjom statistikom splitske zračne luke možete provjeriti OVDJE.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar