ANALIZE

Rijeka u ožujku manje putnika nego 2022., nekoliko noviteta za putnike

Zračna luka RIjeka objavila je mjesečnu statistiku za ožujak. Kroz ovu je zračnu luku prošlog mjeseca prošlo 288 putnika, odnosno 660 putnika manje nego istog mjeseca prošle godine.

Rijeka u ožujku manje putnika nego 2022., nekoliko noviteta za putnike
Photo: Zračna luka Rijeka

Riječka je zračna luka ovog ožujka zabilježila otprilike 660 putnika manje nego istog mjeseca prošle godine. Rezultat je slabiji prije svega jer je irski Ryanair prošle godine u ožujku odradio prvih nekoliko rotacija na svojim sezonskim linijama iz Rijeke, dok je na početku ove godine došlo do odgode sezonskih linija za lipanj. Posljedično, Rijeka je imala manje letova pa je i broj putnika značajno niži nego prošle godine.

No, kako nam je potvrđeno i iz same zračne luke, došlo je do povećanja kapaciteta u odnosu na prošlu godinu od strane nekoliko avioprijevoznika, prije svega se ističu Eurowings i EasyJet, pa je i broj raspoloživih sjedala prema odnosno iz riječke zračne luke sada oko 234 tisuća, dok je prošle godine u prodaji bilo oko 10 tisuća sjedala manje. U zračnoj luci stoga očekuju blago povećanje broja putnika u odnosu na 2022. godinu što je svakako pozitivna vijest.

Ove zime je uprava zračne luke radila i na unaprijeđenju sustava, pa je od sada putem službene web stranice zračne luke moguća i online prijava na let što ranije nije bio slučaj. Ranije su, primjerice za letove Croatia Airlinesa, Lufthanse, Condora i drugih, putnici bili obavezni check-in obaviti u samoj zračnoj luci. U slučaju da putnik nema potrebu obaviti web check-in ili pak mora predati prtljagu, u zračnoj je luci to moguće obaviti i putem self check-in kioska (fotografija u naslovu članka), gdje je moguće isprintati boarding pass, ali i izvagati i označiti prtljagu. Rijeka je ovime definitivno otišla korak naprijed što se tiče pružanja boljeg korisničkog iskustva svojim putnicima.

Grafikon s godišnjom i mjesečnom statistikom Zračne luke Rijeka možete pogledati OVDJE.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar