ANALIZE

U Osijeku prošlog mjeseca gotovo tisuću putnika, u tijeku proces za rekontrukciju putničkog terminala

Zračna luka Osijek dostavila je mjesečnu statistiku za ožujak ove godine. Kroz zračnu luku je prošlo gotovo 1000 putnika, odnosno gotovo duplo više nego istog mjeseca prošle godine.

U Osijeku prošlog mjeseca gotovo tisuću putnika, u tijeku proces za rekontrukciju putničkog terminala
Photo: Zračna luka Osijek

Osječka zračna luka u ožujku ove godine prihvatila je i otpremila ukupno 978 putnika, što je gotovo 500 putnika više u odnosu na isti mjesec prošle godine. Pozitivan trend Osijek u ovoj godini traje od samog početka, pa je u prva tri mjeseca Osijek prihvatio i otpremio ukupno 3.196 putnika, što je 1.600 putnika više nego u istom razdoblju prošle godine.

Brojke će zasigurno rasti i značajnije u sljedećim mjesecima. Prvo, prošlog ljeta u prekidu su bile domaće PSO linije Trade Aira i to u razdoblju od svibnja do rujna, što ove godine neće biti slučaj, u prometu ostaje linija Croatia Airlinesa za Munchen, a s ljetnim redom letenja vratile su se i linije nacionalnog prijevoznika prema Splitu i Dubrovniku.

Ipak, naznačajnija novost iz Osijeka je povratak Ryanaira na liniji za London koja će u prometu biti od početka lipnja do kraja listopada, a koja će, zbog vjerojatno visoke popunjenosti, drastično podignuti brojke putnika u ovoj zračnoj luci u odnosu na postojeće.

Država je ranije osigurala 50 milijuna kuna za obnovu putničkog terminala u Osijeku. Trenutno je u tijeku javna nabava za izvođača radova, a rok za dostavu ponuda je 09. svibnja ove godine. Neosporno je da osječka zračna luka treba rekontrukciju putničkog terminala, no uz terminal, svakako je važno uložiti sredstva i u drugu infrastrukturu, poput sustava za slijetanje zrakoplova u slučaju loše vidljivosti, što trenutno nije slučaj, pa se u jesen, zimu i proljeće, zbog česte magle, letovi odgađaju ili otkazuju.

U kategoriji ZRAČNE LUKE – OSIJEK, prikazan je grafikon s godišnjom i mjesečnom statistikom Zračne luke Osijek.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar