ANALIZE

Zagreb u ožujku preko 260 tisuća putnika!

Međunarodna zračna luka Zagreb objavila je službenu statistiku za ožujak ove godine. Glavna hrvatska zračna luka prošlog je mjeseca prihvatila i otpremila gotovo 265 tisuća putnika.

Zagreb u ožujku preko 260 tisuća putnika!

Međunarodna zračna luka Zagreb u ožujku ove godine prihvatila je i otpremila ukupno 264.740 putnika, gotovo 70 tisuća putnika više nego istog mjeseca prošle godine (196.280). Radi se o povećanju od čak 30 tisuća putnika i u odnosu na ožujak 2019. godine, dakle razdoblja prije izbijanja globalne pandemije.

Osim što je promet općenito porastao kod svih avioprijevoznika, najveći doprinos rastu dao je niskotarifni Ryanair koji u Zagrebu ima svoju bazu, a o čijem smo ljetnom redu letenja izvijestili jučer.

U prvom kvartalu ove godine Zagreb je ostvario 694.956 putnika, odnosno 210 tisuća putnika više nego u istom razdoblju prošle godine. Rast je primjetan uzme li se u razmatranje i prvi kvartal 2019. godine, Zagreb ove godine u odnosu na taj period ima gotovo 90 tisuća putnika više.

Brojke će u Zagrebu, kako smo već više puta spominjali, nastaviti rasti i u sljedećim mjesecima, a nema sumnje da će već ovog travnja u zagrebačkoj zračnoj luci biti zabilježen prvi ovogodišnji milijunti putnik.

Grafikon mjesečne statistike zagrebačke zračne luke možete vidjeti OVDJE.

U 8 hrvatskih zračnih luka u ožujku ove godine ukupno je zabilježeno 379.081 putnika, što je povećanje od 120 tisuća putnika u odnosu na ožujak prošle godine (258.408 putnika).

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar