ANALIZE

U Osijeku u svibnju preko 5, u Puli gotovo 50 tisuća putnika

Zračna luka Osijek u svibnju je prihvatila više od 5 tisuća putnika, čime se nastavlja rast broja putnika prihvaćenih i otpremljenih u ovoj zračnoj luci na mjesečnoj razini.

U Osijeku u svibnju preko 5, u Puli gotovo 50 tisuća putnika
Photo: Osijek Airport

Zračna luka Osijek u svibnju ove godine prihvatila je i otpremila ukupno 5.559 putnika, gotovo 3.600 putnika više u odnosu na isti mjesec prošle godine. Brojke su značajno porasle prije svega zahvaljujući liniji Ryanaira između Londona i Osijeka koja prošle godine u svibnju nije bila u prometu, dok je ovog svibnja prometovala dva puta tjedno.

Uz Ryanairovu liniju prema Londonu, Osijek je u svibnju imao tri redovne linije Croatia Airlinesa, cjelogodišnju liniju prema Munchenu koja također prometuje dva puta tjedno, te domaće linije prema Splitu i Dubrovniku koje su u prometu jednom tjedno.

Chart by Visualizer

Naravno, cjelogodišnje linije iz odnosno prema Osijeku obavlja Trade Air u sklopu domaćeg PSO programa, pa je Osijek tako redovno povezan s Zagrebom, Pulom, Zadrom i Rijekom, a preko Pule i Rijeke također i sa Splitom odnosno Dubrovnikom.

U prvih 5 mjeseci ove godine Osijek je zabilježio 14.036 putnika, gotovo 7.150 putnika više u odnosu na prvih 5 mjeseci prošle godine!

Zračna luka Pula u svibnju bilježi pad broja putnika u odnosu na isti mjesec prošle godine. Naime, kroz pulsku je zračnu luku ovog svibnja prošlo ukupno 48.354 putnika, što je 6.337 putnika manje u odnosu na svibanj prošle godine, kada je kroz nju prošlo 54.691 putnika.

Chart by Visualizer

U prvih 5 mjeseci u Puli je ukupno zabilježeno 73.465 putnika, što je 8.500 putnika manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine (82.002).

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar