ANALIZE

U Dubrovniku u svibnju 361, u Zadru 185 tisuća putnika!

Zadarska i dubrovačka zračna luka objavile su svoju mjesečnu statistiku za svibanj. Prošlog je mjeseca u obje zračne luke zabilježen značajan rast broja putnika u odnosu na isti mjesec prošle godine!

U Dubrovniku u svibnju 361, u Zadru 185 tisuća putnika!
Photo: Zadar Airport

Zračna luka Ruđer Bošković u svibnju ove godine zabilježila je 361.759 putnika, što predstavlja rast od 31 posto u odnosu na svibanj prošle godine. Radi se o povećanju od čak 137 tisuća putnika, prije svega zahvaljujući pokretanju više sezonskih linija ranije u odnosu na prošlu godinu, kao i zbog činjenice da je niskotarifni Ryanair ove godine otvorio svoju bazu u Dubrovniku i pokrenuo niz novih linija.

Chart by Visualizer

U prvih 5 mjeseci ove godine u Dubrovniku je prihvaćeno i otpremljeno 661.292 putnika, a u sljedećim mjesecima se očekuje još veći postotni rast s obzirom na to da će mnogi prijevoznici povećati kapacitet prema dubrovačkoj zračnoj luci u špici ljetne sezone.

Zračna luka Zadar također bilježi značajan rast broja putnika! Kroz nju je u svibnju ove godine prošlo 185.224 putnika, što je čak 95 tisuća putnika više u odnosu na svibanj prošle godine!

Chart by Visualizer

U razdoblju od početka siječnja do kraja svibnja kroz zadarsku je zračnu luku prošlo 301.304 putnika, što je 146 tisuća putnika više u odnosu na isto razdoblje 2023. godine.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar